Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Nejmenší řada šroubových kompresorů se vstřikem oleje dodává více vzduchu

Nejmenší řada šroubových kompresorů se vstřikem oleje dodává více vzduchu

Publikováno: 2.11.2009
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Společnost Atlas Copco inovovala svoji nejmenší řadu šroubových kompresorů GA 5-11/GA 5-15 kW Variable Speed Drive (VSD) s využitím nejpokrokovějších vývojových technologií a použitím nového kompresorového elementu poslední generace. Díky vyšší výkonnosti, vyšší flexibilitě a spolehlivosti nabízí tato inovovaná řada nový průmyslový standard ve výkonové řadě kompresorů 5 až 15 kW. Nárůst 8 % ve výkonnosti, nízká hladina hluku 60 dB(A), nová varianta VSD, širší regulační rozsah, nová řídicí jednotka Elektronikon a další model GA 15 VSD montovaný na vzdušníku umocňují možnosti této nové řady.

Tato řada GA 5-15 (VSD) je využívána v mnoha aplikacích všeobecné montáže a výroby a v širokém spektru průmyslových odvětví, včetně automobilového průmyslu, úpravy vody, dělení vzduchu, stavebnictví a mnoha dalších.

Výkonnější
Protože náklady na energii tvoří až 70% nákladů na životní cyklus kompresoru (LCC), chápe firma Atlas Copco jako svůj závazek zásadně snížit tyto náklady s každou novou generací kompresorů. Konstruktéři Atlas Copco dosáhli snížení SER (specifická spotřeba energie) až o 8 % díky inovované konstrukci šroubového elementu kompresoru. Zároveň došlo ke zvýšení FAD (množství dodávaného vzduchu) až o 8 % a tím k dosažení pozoruhodných úspor elektrické energie.
Díky zdokonalenému řídicímu algoritmu Atlas Copco VSD (pohon s proměnnými otáčkami) je při kolísavé spotřebě stlačeného vzduchu dosahováno průměrné úspory energie až 35 %. Celá řada GA 5-15 VSD byla vybavena novým úsporným řízením chodu ventilátoru i sušiče, čímž bylo dosaženo dalších úspor v průměrné spotřebě elektrické energie.

Flexibilnější
Pro řadu GA 5-11/GA 5-15 VSD Premium je charakteristická flexibilita instalace. Koncept pracoviště GA Workplace je dále podpořen nízkou hladinou hlučnosti začínající na 60 dB(A)*. Tato řada GA je nejtišší z celého portfolia kompresorů GA Atlas Copco a tím umožňuje instalaci kompresorů blízko místa spotřeby stlačeného vzduchu. Zvýšení povolené maximální teploty okolí pro trvalý provoz kompresorů nové řady až na 46 °C snižuje investiční náklady na instalaci a kompresorovou stanici.
Více modelů VSD včetně modelu GA 15 VSD, montovaného na vzdušníku a nové standardní varianty napětí 200/575 dále snižují náklady na instalaci a rozšiřují nabídku VSD kompresorů pro naše zákazníky.

Spolehlivější
Nově vyvinutý šroubový element kompresoru byl optimalizován a navržen pro dlouhou životnost. Spolehlivost je dále zvýšena zdokonaleným řemenovým pohonem, vyvinutým v souladu s nejvyššími průmyslovými standardy. Použití řídicí jednotky Elektronikon v kompresorech GA 5-15 (VSD) umožňuje on line vzdálené monitorování prostřednictvím jednoduchého ethernetového připojení. Tato internetová vizualizace kompresoru zvyšuje spolehlivost a efektivitu nabídkou širšího rozsahu řídicích a monitorovacích funkcí. Řídící jednotka Elektronikon Graphic (standardní vybavení řady VSD ) je navíc uzpůsobena pro řízení až 6 kompresorů najednou.
Spolehlivost je dále zdokonalena zavedením nové řady integrovaných sušičů. Tyto sušiče zaručují vynikající kvalitu vzduchu a ochranu připojeného zařízení před korozí, a to dokonce i v tropickém prostředí.

Uvedením řady GA 5-11/GA 5-15 VSD na trh Atlas Copco posiluje a rozšiřuje svou jedinečnou nabídku ve výkonové řadě malých kompresorů. Inovace Atlas Copco umožňují průběžné zdokonalování a nastavují nový standard v technologii výroby stlačeného vzduchu se vstřikem oleje. Konzultanti Atlas Copco pomůžou každému provozu nalézt kompresor, který splňuje požadavkách malých, středních i těch největších aplikací.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (71x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
Svařování komponent jaderných elektráren (44x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...