Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Nástroj pro efektivní hodnocení zaměstnanců pro HR vám ušetří čas i finance

Nástroj pro efektivní hodnocení zaměstnanců pro HR vám ušetří čas i finance

Publikováno: 27.11.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Neinvestujte tam, kde je to zbytečné. Moderní podniky hledají cesty a nové technologie k maximálnímu využití času a lidských zdrojů. Tam, kde jsou všichni členové týmu sehraní, přicházejí také větší zisky. Aby se kompetence pracovníků ve firmě mohly úspěšně rozvíjet, je potřeba sledovat jejich výkony. Co by mohli zaměstnanci dělat lépe a které školení by jim pomohlo odstranit nedostatky?

 

 

 

Výkonnější pracovní tým zvýší vaše příjmy

Každá pracovní pozice, kterou ve své firmě máte, se dá zhodnotit. Často ale právě hodnocení znamená běh na dlouhou trať. Firma SE-MO Data vyvinula nástroj proHR, který slouží k vyhodnocování zaměstnanců porovnáváním kompetencí. Díky němu nejen ušetříte potřebný čas na personální agendu, ale především zjistíte, který druh školení by jednotlivé zaměstnance zdokonalil. Tímto způsobem může vaše firma výrazně uspořit náklady na neefektivní školení. Čím výkonnější tým si vybudujete, tím více dokáže vydělat. K tomu vám pomůžou efektivně umístění zaměstnanci na odpovídajících pracovních pozicích.

Rozvíjejte své pracovníky s kompetenčním modelem na míru

Nemáte kompetenční modely, které byste použili pro personální řízení? SE-MO Data ho pro vás vytvoří! Model nastaví v souladu se strategií vaší společnosti. Získáte tak nové možnosti, jak pozitivně ovlivnit rozvoj zaměstnanců a motivovat je k lepším výsledkům. Pomocí cílení personálního řízení se vám podaří ušetřit čas a také minimalizovat lidské chyby. Pokud trávíte vy nebo vaši personalisté přípravou dat a následným reportingem vysilující množství času, je ta správná doba udělat změnu.

S proHR získáte přesný obraz o jednotlivcích nebo týmech

Systém proHR má za úkol zjisťovat klíčové dovednosti každého pracovníka na základě organizační struktury ve firmě. Porovnává je s kompetencemi potřebnými pro danou pozici a pomocí jejich hodnocení uvádí přesná data o kvalifikační úrovni zaměstnance v jednotlivých oblastech. Získáte tak graficky přehledná data zobrazující vývoj klíčových dovedností. Pro možnost reportingu stačí jen data exportovat do přednastavených PDF šablon.

Podle informací, které vám proHR poskytne, můžete zaměstnanci navrhnout konkrétní školení zaměřené na posílení jeho slabých stránek. ProHR představuje také způsob, jak po zkvalitnění kompetencí udržovat pracovní výkony dlouhodobě na vysoké úrovni.

ProHR má oproti jiným systémům řadu výhod

Hodnotící nástroj proHR mohou využít firmy všech velikostí. Zjištěné informace lze aplikovat do firemních systémů, jako jsou mzdové systémy, školení, sebevzdělávací kurzy a další procesy týkající se lidských zdrojů.

Systém proHR se dá používat na všech mobilních zařízeních. Hodnocení můžete rovnou zadávat do systému. Také je schopný zabezpečit data před nedovoleným přístupem. Pracovníci na odlišných pozicích vidí různě omezené informace, které slouží pro jejich vlastní využití.

Mít přehled se vyplácí. S nástrojem proHR od firmy SE-MO Data jednoduchým způsobem objevíte slabá místa vašich zaměstnanců a získáte informace pro jejich další rozvoj. Tímto způsobem lze vytvořit silný tým, kde se jednotliví členové doplňují a podávají tak špičkový pracovní výkon.

 

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (66x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...