Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Národní konference „Membránové procesy pro udržitelný rozvoj“

Národní konference „Membránové procesy pro udržitelný rozvoj“

Publikováno: 4.1.2017
Rubrika: Technologie, materiály

Konference MEMPUR – Membránové procesy pro udržitelný rozvoj se bude konat ve dnech 29. 5. - 1. 6. 2017 v Pardubicích. Cílem konference je ve dvouleté periodě přiblížit širokému spektru posluchačů problematiku membránových procesů od základního přes aplikovaný výzkum, až do fáze realizace membránových aplikací uplatňujících se téměř ve všech oblastech lidských aktivit a průmyslových odvětvích. 

Membránové procesy a jejich použití jsou prezentovány jako technologie 21. století. „Není to nadsázka, neboť bez aplikace membránových technologií si už neumíme představit efektivní řešení složitých problémů ochrany životního prostředí a problémů v jednotlivých průmyslových odvětvích," uvedl Ing. Luboš Novák, CSc., předseda představenstva pořádající České membránové platformy.

Cílem konference je organizovat setkání všech pracovníků, studentů a technologů z České a Slovenské republiky, kteří přicházejí do styku s membránovou problematikou, zajistit výměnu informací a v jednotlivých odvětvích membránové problematiky ukázat směry dalšího vývoje.

„Konference MEMPUR bude novou érou spolupráce českých a slovenských odborníků a uživatelů v oblasti membránových procesů a poskytne Vám inspiraci do další tvůrčí práce. Věříme, že konference MEMPUR bude novou érou spolupráce českých a slovenských odborníků a uživatelů v oblasti membránových procesů a poskytne Vám inspiraci do další tvůrčí práce," uvedl Ing. Miroslav Strnad, výkonný ředitel České membránové platformy.

Konference MEMPUR hodlá navázat na konferenci PERMEA & MELPRO, která se konala v květnu 2016 v Praze. Tato konference byla největší a nejkvalitnější konferencí zaměřenou na membránové procesy v historii České i Československé republiky. Organizovala ji Česká membránová platforma (CZEMP) a zúčastnilo se jí více než 250 účastníků z 34 zemí světa.

Registrovat na konferenci MEMPUR je možné se na: http://www.mempur.cz/ucastnik/register

Více informací o konferenci najdete na webových stránkách www.mempur.cz

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (59x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (38x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...