Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Na jižní Moravě probíhá přeizolace VVN

Na jižní Moravě probíhá přeizolace VVN

Publikováno: 19.11.2012
Rubrika: Rozvody energií

Kompletní přeizolací a výměnou kombinovaného zemního lana prochází během letošního října a listopadu elektrické vedení V 5567/5568/5569. Práce se provádějí v úseku dlouhém 35 kilometrů od Břeclavi po Mikulov.

Klíčová slova: VVN, izolátory, lana, stožár

Práce na elektrickém vedení o kapacitě 110 kV provádí konsorcium dvou firem pod vedením společnosti GA Energo technik. „Na 131 stožárech typu soudek dochází k výměnám izolátorů a armatur, tedy kovových částí, které izolátory drží. Původní vysokonapěťové izolátory typu spirelec jsou vzhledem k častému praskání a stáří nahrazovány kvalitnějšími izolátory LG 60/22/1200. Výměnou tak dojde ke zlepšení provozu a zvýšení funkčnosti a spolehlivosti,“ popisuje ředitel GA Energo technik Zdeněk Židek a dodává, že vzhledem k charakteru opravy muselo dojít ke kompletnímu vypnutí celého úseku vedení. Dodávky elektrické energie pro dotčenou část jižní Moravy však byly přesměrovány na jiná vedení.
Do provozu se rekonstruované vedení, jehož vlastníkem a investorem rekonstrukce je společnost E.ON Distribuce, a.s., vrátí po dvouměsíční odstávce začátkem prosince.


O společnosti:
Společnost GA Energo technik s.r.o. patří dlouhodobě mezi přední společnosti v oblasti dodávek služeb pro energetiku v České republice. Zároveň je významným dodavatelem společnosti ČEZ Distribuční služby v oblasti pohotovostní havarijní služby, a to na všech napěťových úrovních elektrického vedení. Havarijní službu zajišťuje také pro soukromé fotovoltaické elektrárny a veřejné osvětlení měst a obcí. Společně s provozem havarijní služby zabezpečuje rovněž výstavbu, projektování a opravy veškerých energetických sítí a rozvodných zařízení všech napěťových úrovní. Jako jediná firma na poli montáží VN a VVN v ČR je společnost GA Energo technik certifikována pro tažení vodičů přes křižovatky elektrifikovaných železnic ČD pod napětím, bez nutnosti vypínání a výluk a je vlastníkem užitného vzoru zapsaného Úřadem průmyslového vlastnictví k Zařízení pro dočasný přenos elektrické energie tzv. nouzových stožárů.
Svou činnost zahájila společnost v roce 1993, nyní má 12 poboček po celém území ČR a téměř 500 kmenových zaměstnanců.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (584x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (61x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (48x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...