Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Možnosti udržení malých teplárenských soustav

Možnosti udržení malých teplárenských soustav

Publikováno: 27.11.2012
Rubrika: Teplárenství

Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje důvody, proč by se měly tyto systémy zachovat i do budoucna. Zaměřuje se na jejich konkurenceschopnost, přínosy pro životní prostředí i na potřebné kroky k zachování malých teplárenských soustav.

Klíčová slova: teplárenské soustavy, centrální zásobování

Celý článek (autor: Ing. Miroslav Rys, Energie AG Teplo Bohemia s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Options for keeping heating systems
The author of the article describes the reasons for most frequent disconnection of objects from the central heat supply system and specifies the reasons why these systems should be kept in the future. he author focuses on the competitiveness, environmental contribution and the steps required to retain small heating systems.

Возможности сохранения малых теплостанций
Автор в статье приводит причины все более частого отключения объектов от системы центрального обеспечения теплом и объясняет, почему следовало бы сохранить эти системы и в будущем. Так же обращает внимание на их конкурентоспособность, вклад в защиту окружающей среды и на необходимые шаги к сохранению малых теплостанций.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (41x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Nový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně ChvaleticeNový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně Chvaletice (37x)
Chvaletická elektrárna byla vybudována v letech 1973 – 1979 v místech bývalého pyritového dolu. Celkový instalovaný výko...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (35x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...