Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Modernizaci teplárenství nelze odkládat

Modernizaci teplárenství nelze odkládat

Publikováno: 2.5.2013
Rubrika: Teplárenství

Stejně jako další odvětví energetiky je dnes i teplárenství zásadním způsobem regulováno a ovlivňováno evropskou legislativou. Zásadní modernizační impulz představuje směrnice 2010/75/EU o průmyslových emisích, která zásadním způsobem zpřísňuje požadavky na emise znečišťujících látek a fakticky rozdělila teplárny do třech základních skupin. V článku jsou popsány podmínky, za jakých budou moci být teplárny dále provozovány, popisuje jakým směrem se modernizace tepláren směřující ke splnění náročných emisních limitů bude ubírat.

Klíčová slova: teplárny, průmyslové emise

Celý článek (autor: Martin Hájek, výkonný ředitel, Teplárenské sdružení ČR) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Modernization of the heat generating sector cannot be postponed
Just like other energy sectors, heat generation is also principally regulated and influenced by EU legislation today. Directive 2010/75/EU on industrial emissions is a major impulse for future upgrades, as it significantly tightens the requirements for pollutant emissions and has virtually divided heating plants into three basic groups. The article describes conditions under which heating plants can be operated in the future, describing the trends of modernization in heat generation aimed at fulfilling the demanding emission limits.

Модернизацию теплоцентралей нельзя откладывать
Как и другие отрасли энергетики, теплоцентрали сегодня в значительной мере регулируются общеевропейскими законами. Основной импульс к модернизации даёт директива 2010/75/EU о промышленных эмиссиях, которая ужесточает требования к выбросу в атмосферу вредных загрязняющих веществ при производстве. Это разделило теплостанции на три основные группы. В статье описаны условия, при которых теплостанции и в дальнейшем смогут находиться в эксплуатации, каким образом будет проходить модернизация теплоцентралей, для того, чтобы они смогли выполнять нормы по эмиссии.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (42x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Nový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně ChvaleticeNový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně Chvaletice (38x)
Chvaletická elektrárna byla vybudována v letech 1973 – 1979 v místech bývalého pyritového dolu. Celkový instalovaný výko...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (35x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...