Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Mezinárodní strojírenský veletrh přivítá 1500 vystavovatelů z 30 zemí

Mezinárodní strojírenský veletrh přivítá 1500 vystavovatelů z 30 zemí

Publikováno: 10.9.2009
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Na tiskové konferenci, která se uskutečnila 8. září v sídle Svazu průmyslu a dopravy ČR, oznámila společnost Veletrhy Brno, a.s., společně s PS ČR a dalšími partnery, že i v době probíhající ekonomické recese přivítá letos brněnské výstaviště 1500 vystavovatelů z třiceti zemí.

V letošním roce proběhne již 51. mezinárodní strojírenský veletrh. "Za dobu svého konání se tento veletrh stal významnou platformou pro prezentaci novinek a inovací ve všech oborech," řekl Ing. Jiří Rousek, obchodní ředitel společnosti Veletrhy Brno, a.s. Zároveň zdůraznil, že na letošním veletrhu 50% exponátů tvoří novinky a inovované výrobky, z toho nejvíce v oblasti tvářecích a obráběcích strojů, strojů a zařízení na zpracování pryže a plastů, hutních polotovarů, měřících přístrojů, fotovoltaiky a komunikačních, informačních a řídících systémů pro logistiku.

Mezinárodní strojírenský veletrh je rozdělen do 9 specializovaných oborových celků. K nejvíce zastoupeným oborům bude patřit skladovací technika (36%), dopravní technika (12%), služby pro dopravu (11,2%), komunikační a řídící systémy pro logistiku (9,6%) a manipulační technika (8%). Na MSV se představí 1.350 firem. Dalších 150 firem je přihlášeno na souběžně probíhající veletrh Transport a Logistika. Z celkového počtu vystavovatelů na obou veletrzích je 550 ze zahraničí - tedy 37%. Nejpočetnější zastoupení má již tradičně Německo, odkud přijíždí 250 vystavovatelů, 60 z nich pak úplně poprvé. Významná je také účast Slovenské republiky (80 firem). Vysoké zastoupení má Itálie – 60 firem a Rakousko – 40 firem. Pozitivním signálem je účast řady nových vystavovatelů, kteří i v době krize vidí veletrh jako nejlepší způsob své propagace.

Na tiskové konferenci vystoupili zástupci oborových svazů a asociací: Ing. Jaroslav Hanák, 1. viceprezident Svazu průmyslu ČR pro oblast dopravy a dopravní logistiky, Ing. František Hýbner, ředitel Českomoravské elektrotechnické asociace a další. Ing. Alexandra Staňková z Ministerstva průmyslu a obchodu sdělila, že hlavním cílem MPO ČR na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu je podpora exportu českých firem pomocí 2 projektů "Podnikatelský inkubátor" a "Incomingová mise", které mají podporovat začínající české exportéry.

Velvyslanec Slovenské republiky Peter Brňo upozornil, že MSV vznikl jako československý veletrh: Česká a Slovenská republika jsou tradičními obchodními partnery, proto se Slovenská republika stala oficiální partnerskou zemí MSV 09. Podnětné bylo vystoupení Bernarda Bauera, výkonného člena představenstva Česko-německé obchodní a průmyslové komory, který vyzdvihl důležitost MSV pro vzájemný obchod mezi oběma zeměmi a představil projekt German Pavilion, který bude fyzickým i virtuálním zastřešením letošní prezentace vystavujících firem z Německa.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (70x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...