Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Market Coupling - Komfortnější obchodování s elektrickou energií

Market Coupling - Komfortnější obchodování s elektrickou energií

Publikováno: 11.4.2013
Rubrika: Energetické strojírenství

Efektivnější využití přeshraničních kapacit, sblížení cen na zúčastněných trzích, stabilnější ekonomické prostředí, větší důvěra a transparentnost trhu a nižší rizika pro obchodníky… To jsou hlavní přínosy relativně nového pojmu na energetickém trhu – Market Coupling. Propojování trhů pomocí Market Couplingu je efektivnější formou již nyní propojených trhů.

Celý článek (autor: Stanislav Cieslar, šéfredaktor časopisu All for Power) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Market Coupling - comfortable electricity trading
More efficient use of cross-border capacities, harmonization of prices on participating markets, more stable economic environment, greater trust and market transparency and lower risk for traders... These are the main benefits of a relatively new concept on the energy market - Market Coupling. Market Coupling is a more efficient form of the existing connection between markets.

Market Coupling – более комфортная торговля электроэнергией
Более эффективное использование мощностей, сближение цен на рынках, стабилизация экономической среды, большее доверие и открытость рынка и снижение рисков для покупателей и продавцов... Это основные достоинства сравнительно нового понятия на энергетическом рынке - Market Coupling. Присоединение рынков при помощи Market Coupling является на данный момент самой эффективной формой уже объединённых рынков.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (35x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Arabelle, nejvýkonnější parní turbína na světěArabelle, nejvýkonnější parní turbína na světě (33x)
Společnost Alstom je předním světovým dodavatelem „konvenčních částí“ (strojoven) pro jaderné elektrárny a j...