Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Maďarská delegace navštívila Běloruskou JE

Maďarská delegace navštívila Běloruskou JE

Publikováno: 26.6.2019
Rubrika: Jaderné

24. června navštívila maďarská delegace pod vedením Jánose Süliho, maďarského ministra bez portfeje pro projektování, výstavbu a spouštění jaderné elektrárny Paks II, Běloruskou jadernou elektrárnu. Důvodem návštěvy je seznámení se s výstavbou referenčních bloků VVER-1200 generace III+, které se budou stavět v maďarské jaderné elektrárně Paks II. Běloruské zkušenosti mohou být pro maďarskou stranu prospěšné při řešení řady organizačních záležitostí.

Během pracovní návštěvy se maďarští odborníci seznámili s průběhem výstavby jaderné elektrárny a setkali se s vedením elektrárny a zástupci Inženýringové divize ruské korporace pro atomovou energii Rosatom, která vystupuje v roli generálního projektanta a generálního dodavatele této elektrárny. Zajímali se například o počty, profesní strukturu a ubytování stavebních a montážních pracovníků během hlavní etapy výstavby jaderné elektrárny. 

Hostům byly představeny zkušenosti běloruské strany s vytvářením infrastruktury pro stavební dělníky a pro obslužný personál jaderné elektrárny ve městě Ostrověc, kde v současnosti probíhá stavba bytů a sociálních a kulturních objektů. Delegace rovněž navštívila Školicí a tréninkové středisko jaderné elektrárny, kde probíhá příprava odborných pracovníků pro obsluhu 1. bloku.

„Zkušenosti běloruské strany při vytváření podmínek pro bydlení a práci všech pracovníků na tak důležitém objektu, jakým je jaderná elektrárna, jsou ohromné. Pokud zohledníme to, že rozsah výstavby bude srovnatelný i u nás, můžeme je jednoduše uplatnit i při organizaci práce na výstavbě jaderné elektrárny Paks II,“ řekl János Süli ohledně závěrů pracovní cesty.

Běloruská jaderná elektrárna s dvěma bloky typu VVER-1200 o souhrnném výkonu 2400 MWe se staví podle ruského projektu generace III+, který plně odpovídá mezinárodním normám a doporučením Mezinárodní agentury pro atomovou energii v oblasti jaderné bezpečnosti.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Testování bazénů rozstřiku v Běloruské JE v roce 2019

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (48x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Diagnostika asynchronních motorů metodou MCSADiagnostika asynchronních motorů metodou MCSA (42x)
Frekvenční analýza statorového proudu asynchronního motoru pod zatížením, jinak též nazývána MCSA (Motor Current Signatu...