Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    LABTECH prezentoval nové technologie MTS pro únavové zkoušky

LABTECH prezentoval nové technologie MTS pro únavové zkoušky

Publikováno: 9.10.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Seminář o materiálovém zkušebnictví se uskutečnil v Kongresovém centru v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Pořádala jej společnost LABTECH společně s firmou MTS Systéme. Zaměřen byl na zkušební stroje MTS pro pevnostní a únavové zkoušky výrobků a materiálů. Přednášky byly věnovány mechanickým vlastnostem materiálů a součástek - přehled aplikací pro průmyslové oblasti a výzkum, novým technologiím MTS pro únavové zkoušky, axiálně-torzním zkušebním systémům a aplikační SW.

Klíčová slova: LABTECH, MSV, MTS, únavové zkoušky

Úzká spolupráce a dlouholeté zkušenosti pracovníků firmy (laboratoří a technického servisu), poskytují velmi příznivé podmínky pro vývoj a výrobu vlastních analytických přístrojů a průmyslových zařízení. Ve vývojovém a výrobním středisku firmy se odborníci specializují na produkci analyzátorů organicky vázaných halogenů a průmyslových zařízení pro detekci netěsností. Díky tomu v současnosti LABTECH patří k významným producentům těchto zařízení.

Například LT-HLS modulární zakázkové systémy pro testování a detekci netěsností se používají pro průmyslové a laboratorní použití. Koncepce a konstrukce každé stanice je vždy přizpůsobena specifickým požadavkům pro testování konkrétních produktů. Stanice jsou určeny pro široké spektrum aplikací splňující podmínky výrobních linek nebo testování prototypových dílů a nových výrobků při jejich vývoji. Ve stanicích jsou implementovány nejmodernější technologie a osvědčené vakuové pumpy a detektory.

LABTECH s.r.o. je česká společnost dlouhodobě se zabývající laboratorními rozbory a zkouškami, prodejem, servisem a aplikační podporou laboratorní instrumentace mechanických zkušebních zařízení, průmyslových testovacích zařízení, vakuové techniky a testování netěsností. Společnost rovněž vyrábí vlastní analytické přístroje, příslušenství a stanice pro testování netěsností. Má 3 divize - Analytické laboratoře, Vývoj a výroba přístrojů a Obchod a servis. Na trhu působí od roku 1991 a má zastoupení 14 zahraničních výrobců přístrojového vybavení pro trh v České republice, Slovensku a Maďarsku a více než 5000 zákazníků. Její laboratoře  vlastní akreditaci Českého institutu pro akreditaci podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005. Společnost tak může provádět  rozbory a zkoušky včetně  odběru vzorků fyzikálně-chemické, mikrobiologické a ekotoxikologické analýzy vod a výluhů, sedimentů, zemin, kalů, prachu, hornin, ovzduší, kompostů, odpadů, potravin, krevního séra, surovin, výrobků, zkoušení účinnosti sterilizátorů, měření hluku a vibrací.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (74x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (39x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...