Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Konference Promatten 2010 i o materiálech pro jadernou energetiku

Konference Promatten 2010 i o materiálech pro jadernou energetiku

Publikováno: 29.11.2010
Rubrika: Jaderné, Technologie, materiály

Počátkem listopadu 2010 proběhl již druhý ročník odborné konference Promatten - progresívní materiály a technologie v energetice. Konference se zúčastnilo téměř 50 odborníků z oboru. Akci uspořádala společnost Flash Steel Power, mediálním partnerem byl odborný časopis All for Power.

Konferenci zahájil Ing. Stanislav Cieslar, šéfredaktor odborného časopisu All for Power, s aktuálními a zajímavými informacemi o připravovaných energetických projektech v ČR. Z dalšího programu je potřeba vyzdvihnout např. přednášku Prof. Jaroslava Koukala, CSc. na téma Předpokládaný rozvoj jaderné energetiky a stav schvalování náhrad přídavných materiálů pro svařování jaderných zařízení v České republice dále přednášku Ing. Petr Hrachoviny na téma Materiály pro energetiku a svařování těchto ocelí, nebo například přednášku Dr. Ing. Zdeňka Kuboně s názvem Metody hodnocení creepových charakteristik ocelí. Odborná diskuze pokračovala i ve večerní neformální části konference, kterou již tradičně zpříjemnila živá hudba. Celá akce se nesla v přátelském duchu, k čemuž přispívala i pohodová atmosféra horského hotelu Vidly. Účastníci se shodli na přínosu konference PROMATTEN, jelikož poskytla společnou platformu pro setkání a diskusi techniků, obchodníků, managerů i akademiků působících v oboru Energetiského strojírenství.
Více informací, případně bližší informace k jednotlivým přednáškám, poskytne Ing. Petr Mohyla, Ph.D. (ředitel výzkumu a vývoje, Flash Steel Power, a.s.)
 

Momentky z konference Promatten 2010 (foto: Ivo Hlavatý)

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (69x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (56x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (45x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...