Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Konference o ochraně ovzduší potvrdila zájem o novinky v oblasti průmyslového čištění plynů

Konference o ochraně ovzduší potvrdila zájem o novinky v oblasti průmyslového čištění plynů

Publikováno: 2.6.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Možnosti využití nanotechnologií v látkové filtraci plynů, nebo nové směry a technologie v ochraně ovzduší představila odborná konference Air Pollution Control 2014, kterou 22. května 2014 v Senohrabech uspořádala akciová společnost ZVVZ–Enven Enginerring a.s. Přijelo na ní několik desítek expertů nejen z Česka, ale i Německa, Polska a Slovenska.

Klíčová slova: nanotechnologie, filtrace plynů, ZVVZ

Chceme-li patřit mezi evropské či světové firmy, a to je náš cíl, musíme přicházet nejen s novými technickými nápady a řešeními, ale stejně tak je musíme umět představit a nabídnout,“ uvedl Miloslav Šváb, generální ředitel společnosti ZVVZ-Enven Engineering a.s.

Ta se specializuje na čištění plynů, tedy na dodávky zařízení na odlučování tuhých a plynných znečišťujících látek a na konferenci představila nejnovější výsledky svého vývoje v oblasti zvyšování účinnosti a snižování jejich energetické náročnosti.

Nové filtrační materiály pro čistění spalin a snižování provozních nákladů patří dnes ke světovým trendům a my samozřejmě nemůžeme zůstat pozadu. Naší ambicí je naopak udávat směr a to především v oblasti vysokoteplotních filtračních materiálů“ uvedl p. Petr Musil, specialista ze společnosti MGF Gutsche GmbH & Co. KG.

Představeny byly látkové filtry pro vysoké vstupní koncentrace a postupy při optimalizaci regenerace látkových filtrů se systémem pulse-jet, novinky v elektrickém odlučování a nové mechanické prvky a jejich kombinace v elektrických odlučovačích.

Experti společnosti ZVVZ-Enven Engineering a.s. se také podělili i o zkušenosti z dodávek komplexních zařízení v Třineckých železárnách, nebo z právě dokončovaného odsíření největší teplárny v zemi, Energetiky ArcelorMittal v Ostravě. Právě tyto komplexní dodávky dnes představují hlavní směr její činnosti. Jedná se o velmi náročné akce za stamiliony korun.

Hovořilo se ale i o výstavbě odprášení prvního nadkritického bloku Elektrárny Ledvice a výměně kouřového ventilátoru v Elektrárně Dětmarovice.

Vedle toho velký prostor byl věnován i zákonu o ochraně ovzduší, jehož novelu nedávno podepsal prezident Miloš Zeman.

Ochrana ovzduší je dnes velmi silné téma i v zahraničí a proto nás potěšila účast hostů z dalších zemí. „Ochrana ovzduší je v Evropské unii silné téma a patří zde mezi priority. Stále víc se jí ale věnují i za jejími hranicemi, třeba v Ruské federaci, Kazachstánu nebo na Ukrajině. Pro nás to jsou technické a inženýrské výzvy, protože každá stavba a zařízení je originálem, staví se v jiných podmínkách a velmi mě těší, že na to umíme reagovat, přizpůsobit se požadavkům a nabízet zajímavá řešení,“ uvedl Miloslav Šváb.

Společnost ZVVZ–Enven Engineering a.s. je největší firmou milevského strojírenského holdingu ZVVZ GROUP. Nyní je například generálním projektantem a dodavatelem zařízení na čištění spalin včetně odsíření čtyř kotlů v ArcelorMittal Ostrava a odprášení Třineckých železáren. Byla rovněž u komplexní obnovy elektráren Skupiny ČEZ  - Tušimic, Ledvic a Prunéřova, Přes deset let působí v Rusku, Ukrajině a Kazachstánu a nové trhy hledá i v dalších zemích a regionech s potenciálem v hutním, těžařském nebo energetickém průmyslu na Balkáně, v Turecku, Pobaltí, Bělorusku. Dívá se ale i dál do Indie, Iránu, Egypta.

Součástí dvoudenní akce byl rovněž navazující golfový turnaj v Golf Resortu Konopiště.

GOLFOVÝ TURNAJ

ZVVZ GROUP GOLF CUP 2014

Dne 23. 5. 2014 uspořádala ZVVZ-Enven Engineering, a.s. druhý ročník golfového turnaje pro své obchodní partnery ZVVZ GROUP GOLF CUP 2014 v golfovém resortu Konopiště.

Ke golfovému klání se sešlo 39 hráčů. Přes tropické teploty a pálící slunce zvládli všichni hráči úspěšně 18 jamek hřiště D´Este před příchodem bouřky.

Hráči byli rozděleni do třech skupin podle úrovně handicapu. V turnaji byly vloženy dvě soutěže Nearest to the pin a Longest drive.

Výsledková listina ve třech kategoriích:

HCP 0 – 16

  1. Václav Matys, ČEZ, a.s.
  2. Petr Štursa, AIREKO PLUS, s.r.o.
  3. Milan Hradil, Visitech a.s.

HCP 16.1 – 30

  1. Pavel Mácha, Casta a.s.
  2. Marcel Jenčo, HUTNÍ PROJEKT F-M a.s.
  3. Petr Brzezina, ALSTOM ČR a SR

HCP 30,1 – 54

  1. Bedřich Koukal, ABB s.r.o.
  2. Michal Beier, TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s.
  3. Václav Kořenský, K.O.K. spol. s r.o.

Ve vložené soutěži Nearest to the pin vyhrál pan Pavel Mácha z firmy Casta a.s. a v soutěži Longest drive zvítězil pan Pavel Kocour z firmy Visitech a.s.

Pro vítěze byly připraveny poháry zhotovené speciálně pro tuto příležitost, lahve dobrého vína a golfové čepice.

Velké díky patří pořadatelům a všem účastníkům, že zvládli všechny nástrahy hřiště a počasí.

Vítězům ještě jednou gratulujeme!

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (53x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...