Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Konference EUROGAS v Praze

Konference EUROGAS v Praze

Publikováno: 26.3.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Plynárenství

EUROGAS spolu s Českým plynárenským svazem (ČPS) dnes pořádají v Praze v hotelu Hilton konferenci „Internal gas market - How will Central and Eastern European markets catch up?“ Konference je věnována zejména aktuálním i strategickým aspektům rozvoje středoevropského plynárenského oboru v kontextu s jeho místem v evropském prostoru.

Na konferenci se sešli úředníci, politici, regulátoři, akademici i zástupci podnikatelské sféry, aby diskutovali o konkrétních otázkách, kterým čelí CEE, jak probíhá jejich proměna směrem k otevřenému, plně liberalizovanému trhu. V průběhu konference zástupci vrcholového managementu evropského plynárenství řešili specifické problémy, vztahující se k realizaci vnitřního trhu s plynem ve střední a východní Evropě (CEE).

Konferenci zahájil Gertjan Lankhorst, viceprezident EUROGASu, mezi dalšími vystupujícími byl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, Tomislav Jureković, viceprezident Rady evropských energetických regulátorů (CEER), Martin Herrmann, místopředseda Rady ČPS a člen správní rady EUROGAS, Beate Raabe, výkonná ředitelka, EUROGAS a Jan Ruml, výkonný ředitel ČPS.

Členové EUROGAS: http://www.eurogas.org/about-us/our-members/

EUROGAS - Evropská unie asociací zemního plynu byla založena v roce 1990 jako nezisková organizace, která reprezentuje zájmy plynárenského průmyslu vůči orgánům Evropské unie a dalších mezinárodních organizací. Základnu 50 členů tvoří společnosti, národní sdružení a mezinárodní organizace podílející se na velkoobchodu, maloobchodu a distribuci zemního plynu v Evropě. Cílem EUROGASu je posílit roli zemního plynu v energetickém mixu a to trvalým dialogem s evropskými průmyslovými subjekty, světovými producenty plynu a příslušnými organizacemi jako je Evropská komise.

Český plynárenský svaz (ČPS) je nezávislé sdružení firem a odborníků působících v plynárenství a souvisejících oborech. ČPS navázal v roce 1992 na bohatou činnost svých předchůdců, kteří v tehdejším Československu založili již v roce 1919 Československý plynárenský a vodárenský svaz a byli spoluzakladateli Mezinárodní plynárenské unie (IGU) v roce 1931. ČPS v současné době sdružuje téměř 100 odborných sdružení a firem působících v plynárenství a cca 250 individuálních členů – ve velké většině špičkových plynárenských odborníků.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (66x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...