Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Jadernou a klasickou divizi v ČEZ vedou Zronek a Štěpánek

Jadernou a klasickou divizi v ČEZ vedou Zronek a Štěpánek

Publikováno: 16.11.2017
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Jistě jste již zaznamenali, že ČEZ letos zřídila novou divizi jaderná energetika. Vede ji Bohdan Zronek. Vedení Skupiny ČEZ rozhodlo o vzniku nové divize jaderná energetika s platností od 1. června 2017. K témuž datu došlo ke změně současné divize výroba na divizi klasická energetika. Novým šéfem divize jaderná energetika a současně členem představenstva ČEZ byl jmenován Bohdan Zronek, dosavadní ředitel jaderné elektrárny Temelín. Představenstvo má tak nyní plný počet sedmi členů. Dosavadní šéf divize výroba Ladislav Štěpánek povede divizi Klasická energetika. V příštím čísle All for Power se můžete tešit na rozhovory s oběma zástupci Skupiny ČEZ.

Vytvořením divize Jaderná energetika reaguje ČEZ na potřebu plnit požadavky novelizovaného Atomového zákona a prováděcích vyhlášek a nadále zvyšovat úroveň bezpečnosti jaderných elektráren. Proto budou všechny útvary vykonávající činnost související s využíváním jaderné energie soustředěny do samostatné divize. Bohdan Zronek je ve své funkci zodpovědný také za přípravu nových jaderných zdrojů.

Bohdan Zronek začal pracovat v Jaderné elektrárně Temelín už v roce 1994, kdy se podílel na přípravě spuštění elektrárny. Začínal jako operátor turbíny a postupně prošel všemi pozicemi ve velíně jihočeské jaderné elektrárny. Od roku 2015 byl jejím ředitelem. „Jaderná energetika je silně regulované a velmi specifické odvětví. Vznik samostatné divize je z mého pohledu logickým krokem, který reaguje na novou legislativu. Mým cílem je zjednodušit řízení, dokončit změny v oblasti zajištění údržby a v neposlední řadě hledat synergie mezi našimi stávajícími a případnými novými zdroji. V současné Evropě to nebude jednoduché, ale věřím, že dál budeme patřit mezi evropské lídry v oblasti jaderné energetiky,“ uvedl ředitel divize jaderná energetika a člen představenstva ČEZ Bohdan Zronek.

Ve funkci ředitele Temelína nahradil Bohdana Zronka s platností od 1. září 2017 Jan Kruml, dosavadní vedoucí odboru Péče o zařízení. V minulých letech ředitele elektrárny pravidelně zastupoval a má přesnou představu o jeho práci i odpovědnosti.

Bohdan Zronek Ladislav Štěpánek
Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...