Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    IZMX16 je nejmenší vzduchový jistič na světě s možností ovládání na dálku

IZMX16 je nejmenší vzduchový jistič na světě s možností ovládání na dálku

Publikováno: 14.6.2012, Aktualizováno: 12.7.2012 11:34
Rubrika: Firemní zpravodajství, Rozvody energií

Eaton Corporation, přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, právě uvedla na český trh novou řadu vzduchových jističů IZMX. Jističe řady IZMX nabízejí hodnoty jmenovitých proudů od 630 A po 4000 A, a vypínací schopností od 42 kA až po 105 kA. Optimální parametry proudové ochrany mohou být navíc pomocí elektronické spouště přesně nastaveny podle požadavků konkrétní aplikace a chráněných zařízení. Svoje uplatnění najde řada jističů IZMX především v oblasti ochrany systémů, motorů, transformátorů, ale i generátorů.

Typ IZMX16 z této řady je v současnosti nejmenší vzduchový jistič na světě. Jeho moderní konstrukce dovoluje namontovat dva vyjímatelné jističe vedle sebe do rozváděče o šířce 600 mm a při návrhu rozvodny tak ušetřit místo. Do jističe může být integrován motorový pohon pro předpínání pružiny mechanizmu a ovládací cívky pro povely vypnutí a zapnutí, což jsou prvky nezbytné z hlediska ovládání na dálku. V kostce řečeno: lepší parametry v minimálních rozměrech.

Typ IZMX40 z řady IZMX je jistič do 4000 A, který nezabírá větší objem než běžné jističe do 3200 A a přitom v místě svorkovnice nevyžaduje žádnou dodatečnou, prostorově náročnou kabeláž. Zkoušky a integrace těchto jističů do rozváděčů typu Modan, xEnergy, PowerXpert, Capitol 20 a Capitol 40, provedené společností Eaton, potvrdily vynikající technické parametry a rovněž přednosti systému přípojných svorek, jenž lze navrhnout tak, aby splňoval požadavky příslušné aplikace. Díky modulární konstrukci, integrovaným řešením jednotlivých detailů a komplexní řadě příslušenství a doplňkových funkčních možností mohou uživatelé jistič individuálně modifikovat podle konkrétních požadavků jeho použití. Přizpůsobení je možné si vyžádat též přímo ve výrobním závodě.

Jističe IZMX sleduji i nerovnoměrné zatížení fází
Funkce jističů lze v individuálních instalacích rozšiřovat pomocí celé škály praktických doplňků, zejména v oblasti signalizace, automatizace a také komunikace. Řada Eaton IZMX například poskytuje veškeré informace týkající se provozu a je schopna je také předávat dál. To může výrazně zkrátit dobu potřebnou pro vyřešení různých selhání napájecí soustavy, např. proudového přetížení, nerovnoměrného zatížení fází nebo přepětí. Tyto rychlé zásahy pak zabraňují vzniku systémových poruch a umožňují i preventivní údržbu.
Funkce jističů IZMX je možné rozšiřovat také pomocí individuálních řešení. Ty mohou ještě více zlepšit bezpečnost systému, zdokonalit tak i ochranu osob při případné poruše a podstatně snížit riziko nežádoucího přerušení provozu. Mezi tato individuální řešení patří ARMS, ARCON, zónová selektivita ZSI, dálkové přepínání a ochrana pomocí digitální spouště s měřicími funkcemi (typu P).

Software Eaton pro ergonomické projektování
Společnost Eaton nabízí tři softwarové nástroje určené k ergonomickému projektování a k snadnému výběru produktu a zhotovení dokumentace. První softwarový nástroj E-CONFIG umožňuje vybrat potřebné jističe a vypínače s příslušenstvím z databáze obsahující několik tisíc položek, a dále tyto prvky konfigurovat. Druhý nástroj „Pavouk“ dovoluje nastavitelné zobrazení vypínacích charakteristik jistících prvků v závislosti na čase a proudových rozsazích a nejen to. Třetí nástroj, Eaton BreakerVisu, se používá k monitorování různých ACB a MCCB a lze díky němu sbírat údaje o proudových rozsazích jističů, přepínacích stavech a varovných signálech přetížení. Tyto údaje se pak dynamicky zobrazují na webové stránce.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (684x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (50x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (48x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...