Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Investoři a dodavatelé pro energetiku budou jednat v Praze

Investoři a dodavatelé pro energetiku budou jednat v Praze

Podle mnohých dodavatelů do sektoru energetiky bude rok 2014 bezesporu rokem zlomu. České firmy mohou počítat s postupným dokončováním investičních projektů. Na domácí půdě nebude mít velká část z nich dostatek obchodních příležitostí a v zahraničí pro změnu budeme čelit uzavřeným zahraničním trhům chránícím prioritně zájmy vlastních společností. I na toto téma budou 9. a 10. prosince v Praze jednat energetičtí experti a zástupci dodavatelů. Příležitostí k tomu bude již 8. ročník mezinárodní konference All for Power 2013, která se bude konat v Clarion Congress Hotel Prague v pražských Vysočanech.

Klíčová slova: investice, energetika, výstavba, zakázky, ČEZ

Konference má tyto podtituly: Energetické investiční celky: Jaderné elektrárny, klasické elektrárny, průmyslová energetika, teplárny a Vývoj česko-slovenské energetiky v celosvětovém kontextu. Mezi vystupujícími budou například: Peter Bodnár, člen představenstva a ředitel divize Investice, ČEZ, a. s., Ladislav Štěpánek, člen představenstva a ředitel divize Výroba, ČEZ, a. s., Dag Wiesner, ředitel útvaru Realizace investic, ČEZ, a. s., Miloš Mostecký, obchodní ředitel, ŠKODA PRAHA a. s., David Onderek, ředitel divize Elektřina a teplo, EP Energy, a. s., Petr Závodský, ředitel útvaru výstavby jaderných elektráren, ČEZ, a. s. a Petr Karafiát, ředitel pro ekologii a inženýring, Alpiq Generation (CZ) s. r. o. a další. Konferenční stránky, včetně registrace a programu jsou k dispozici zde: All for Power Conference 2013.

Podle mnohých zástupců dodavatelů pro energetické strojírenství je důležité, aby se české firmy staly významnou součástí globálního dodavatelského modelu, který se uplatní i v zahraničí. Když se nám toto nepodaří, hrozí stagnace a postupný úpadek potence českého energeticko-dodavatelského průmyslu v pořadí - inženýring, výroba a servis. Dojde k dramatickému snížení počtu pracovních míst. Stejně dramatický bude i odliv kvalifikovaných odborníků a absolventů univerzit do lépe se rozvíjejících oborů. Na místo rozvoje, ke kterému by mohla dostavba Temelína zásadně přispět, si zaděláváme na ztrátu „rodinného stříbra“, za které energeticko-dodavatelský průmysl všichni považujeme.

Na programu je několik programových bloků, které se budou týkat plánovaných investic v daných oblastech jak u nás tak ve světě:

- Klasická energetika

- Jaderná energetika

- Teplárenství

- Průmyslová energetika

- Novinky dodavatelů pro energetiku

Součástí konference bude rozsáhlá výstavní plocha. Dvoudenní akce je doprovázená společenským večerem.

Více informací můžete získat na konferenčních stránkách www.afpc2013.com. Pořadatelem akce je a. s. Případné dotazy zodpoví Norbert Tuša, manažer konference (norbert.tusa@afpower.cz, mobil: +420 775 337 900).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...