Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Institut Ethisphere zařadil ABB mezi nejetičtější společnosti světa

Institut Ethisphere zařadil ABB mezi nejetičtější společnosti světa

Publikováno: 26.3.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ABB získala uznání za prokazatelné úspěchy v zavádění etických obchodních postupů

Praha, 26. března 2013 – Institut Ethisphere, přední mezinárodní organizace zabývající se osvědčenými postupy v etice podnikání, zařadila ABB, společnost působící v oblasti energetiky a automatizace, na svůj seznam nejetičtějších společností světa pro rok 2013.

Klíčová slova: ABB, energetika, automatizace

Společnost ABB podle institutu Ethisphere získala toto uznání za prokazatelné úspěchy v zavádění etických obchodních postupů.
„Jsme spokojení s pokrokem, který jsme učinili při začleňování etických zásad do našich obchodních postupů a naší organizace,“ uvedla Diane de Saint Victor, ABB General Counsel and member of the Executive Committee. „Uznání od institutu Ethisphere podporuje naše stanovisko, že etické postupy jsou pro dlouhodobý úspěch společnosti ABB klíčové.“
Při sestavování svého seznamu institut Ethisphere hodnotí etické kodexy a záznamy o soudních sporech a porušení regulačních předpisů, sleduje činnosti zaměřené na zlepšení společenské odpovědnosti firem, a zkoumá nominace od vysokých manažerů, hodnotitelů z odvětví, dodavatelů a zákazníků.
Institut Ethisphere sestavuje výroční seznam nejetičtějších společností světa již od roku 2007. V roce 2013 je tento seznam dosud nejrozsáhlejší a institut Ethisphere letos hodnotil nominace společností z více než 100 států a 36 odvětví.
„O zahrnutí do seznamu nejetičtějších společností světa letos žádalo více společností než v minulosti, což prokazuje, že etika je důležitou součástí obchodního modelu mnohých společností. Zároveň také zjišťujeme, že stále více společností proaktivně vytváří nové iniciativy, které rozvíjejí etické programy a kulturu v celém odvětví, například v rámci odvětvových sdružení pro etiku a jiných aktivit,“ uvedl Alex Brigham, výkonný ředitel institutu Ethisphere.
Výzkumný institut Ethisphere je přední mezinárodní think-tankem, který se zaměřuje na vytváření, podporu a sdílení osvědčených postupů v etice podnikání, společenské odpovědnosti podniků, boji proti korupci a ekologii. Institut čtvrtletně vydává časopis Ethisphere Magazine, v němž vychází světově uznávaný žebříček nejetičtějších společností světa. Ethisphere jako jediný provádí nezávislé ověřování programů compliance a etické kultury, a mezi jím vydávané certifikace patří Ethics Inside® Certification, Compliance Leader Verification™ a Anti-Corruption Program Verification. Další informace o institutu Ethisphere, včetně informací o hodnotitelských projektech a členství, najdete na adrese www.ethisphere.com.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 145 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3 200 lidí.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (57x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (53x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
Finská energetická společnost Fennovoima přizvala Rosatom k přímým jednáním o dodávce reaktoru AES-2006 (39x)
Vedení finské společnosti Fennovoima se rozhodlo přizvat ruskou státní korporaci Rosatom k přímým jednáním o dodávce rea...