Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Informace o vývoji a provozu náporové turbíny

Informace o vývoji a provozu náporové turbíny

Publikováno: 25.12.2012, Aktualizováno: 28.12.2012 17:25
Rubrika: Technologie, materiály, Energetické strojírenství

V přednášce se autor zabývá zcela novým principem přeměny kinetické energie páry na točivý moment turbíny. V přednášce je popis přeměny kinetické energie páry na obvodovou sílu, popis vyrobené technologie a provozní zkušenosti s touto technologií včetně vyhodnocení účinnosti a zhodnocení výhod nově postaveného zařízení při srovnání se stávajícím stavem techniky.

Klíčová slova: náporové turbíny, energie páry

Celý článek (autor: Ing. Ferdinand Madry, CSc., GWRD s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Information regarding development and operation of the ram-air turbine
In the lecture, the author deals with an absolutely new principle of conversion kinetic energy of steam to the turbine torque moment. In the lecture there is a description of the conversion kinetic energy to the peripheral steam power, description of manufactured technology and operational experience with this technology, including efficiency evaluation and advantage evaluation of newly constructed machine in comparison to current technology condition.

Информация о разработке и эксплуатации напорной турбины (Ram Air турбины)
В статье автор рассказывает о совершенно новом принципе преобразования кинетической энергии пара для вращения турбины. В статье есть описание кинетических преобразований энергии в периферическую мощность пара, описание технологии промышленного и оперативного опыта работы с этой технологией, в том числе оценка эффективности и оценка преимуществ вновь созданного оборудования по сравнениюс существующим.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...