Nacházíte se:  Úvod    Plynárenství    Gascontrol Group proniká na zahraniční trhy

Gascontrol Group proniká na zahraniční trhy

Publikováno: 6.2.2015
Rubrika: Plynárenství

Havířovská společnost GASCONTROL získala další významnou zahraniční zakázku. Stala se vítězem tendru na dodávku osmi plynových regulačních stanic pro rumunský Transgas. Plánuje také letos prorazit do západní Evropy.

Na zakázce pro rumunský Transgas už GASCONTROL pracuje, od října probíhají projekční práce a v únoru bude 8 stanic o výkonech od 250 do 2.500 m3/hod. dodáno do Rumunska. „Rumunsko je perspektivním trhem pro plynárenské technologie, má více než 80% roční spotřeby plynu ze svých zásob, ale není snadné se na tento trh dostat a konkurovat místním subjektům,“ uvedl Mieczyslaw Molenda, zakladatel a vlastník společnosti GASCONTROL.

Dodávky regulačních stanic plynu a plynovodů patří mezi hlavní činnosti společnosti GASCONTROL už od roku 1992. Firma zajišťuje komplexní dodávky staveb, od přípravy návrhů řešení, přes projekci, výrobu a montáž včetně funkčních a tlakových zkoušek, až po revize, stavební úpravy a zpracování dokumentace k předání díla. Provádí také rekonstrukce stávajících stanic. Regulační stanice slouží k redukci tlaku plynu při přechodu z vysokotlakého systému do systému o nižším tlaku.

Firma GASCONTROL chce letos proniknout i do západní Evropy. „V Německu se plánují velké investice do modernizace plynárenských sítí a toho bychom rádi využili,“ uvedl Milan Slamečka, obchodní ředitel společnosti.

Mezi největší dosavadní zahraniční úspěchy havířovské firmy patří stavba speciálního energo-centra v ruském Soči v roce 2013. Trigenerační zařízení, které vyrábí pro nově vybudovaný administrativně – obchodní komplex elektřinu, teplo i chlad s minimálním dopadem na životní prostředí, patří k nejmodernějším na světě. V tomto projektu byly použity unikátní plynové turbíny americké výroby, podobné těm v leteckých motorech.

Společnost GASCONTROL má zastoupení v Polsku a na Slovensku, dlouhodobě spolupracuje také s Estonskou plynárenskou společností.

GASCONTROL je českým výrobcem a dodavatelem technologií pro energetiku, strojírenství a stavebnictví. Společnost se specializuje kromě výroby, montáže a servisu také na vývoj plynárenských a energetických zařízení a technologií na zpracování odpadů. Do skupiny Gascontrol patří 27 firem, které zaměstnávají zhruba 1000 lidí. Roční obrat skupiny v posledních 3 letech byl v průměru 2,7 mld. korun. Vlastníky mateřské společnosti Gascontrol, společnost s r.o. jsou její zakladatelé Mieczyslaw Molenda a František Sasyn.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Využití expandérů při redukci tlaku zemního plynuVyužití expandérů při redukci tlaku zemního plynu (33x)
Hlavním úkolem redukčních stanic v zařazených rozvodech zemního plynu (ZP) je snížení tlaku rozvodů z tranzitních p...
Česká republika má studii pro rozšiřování objemu zásobníků plynu (30x)
Česká republika bude rozšiřovat objem podzemních zásobníků plynu tak, aby pokryl 50 procent její roční spotřeby.  Na ned...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (27x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...