Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Fond infrastrukturních a vzdělávacích programů a Rusko-česká smíšená obchodní komora podepsali Dohodu o spolupráci

Fond infrastrukturních a vzdělávacích programů a Rusko-česká smíšená obchodní komora podepsali Dohodu o spolupráci

Publikováno: 20.10.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Dne 15. října 2014 byla v Moskvě podepsána Dohoda o spolupráci v oblasti rozvoje nanotechnologií a nanoprůmyslu. Dohodu za Fond infrastrukturních a vzdělávacích programů (ROSNANO) podepsal jeho generální ředitel Andrey Svinarenko a zaRusko-českou smíšenou obchodní komoru (RČSOK) jeho předseda Vladimir Ermakov a výkonný místopředseda RČSOK Libor Trubelík.

Hlavním cílem podepsaného dokumentu – rozvoj vzájemného obchodu inovativní produkce mezi Ruskou federací a Českou republikou a také vytvoření podmínek pro úspěšný rozvoj ruských a českých společností v oblasti nanotechnologií. Je plánováno vytvoření pilotních projektů s cílem vyššího využití nanotechnologických výrobků, poskytování poradenství v oblasti prosazování této produkce na trzích Ruské federace a České republiky, rozvoj infrastruktury nanoprůmyslu. 

Pro informaci:

Fond infrastrukturních a vzdělávacích programů (ROSNANO) byl založen v roce 2010 v souladu s federálním zákonem č. 211-FZ  "O reorganizaci ruské korporace nanotechnologií." Cílem činnosti Fondu je rozvoj inovační infrastruktury v oblasti nanotechnologií, včetně pokračování již zahájených vzdělávacích a infrastrukturních programů společností ROSNANO.

Předsedou nejvyššího řídícího orgánu Fondu - Dozorčí rady - je ministr školství a vědy Dmitrij Livanov. Na základě Stanov fondu, ke kompetencím rady, kromě jiného, patří stanovení prioritních směrů činnosti fondu, jeho strategie a rozpočet. Předsedou představenstva fondu je Anatoliy Chubays (Čubajs), který je předsedou představenstva korporace RUSNANO, generálním ředitelem fondu je Andrey Svinarenko.

Rusko-česká smíšená obchodní komora (RČSOK) byla založena 6. září 2012 z iniciativy ruských a českých společností s cílem posilovat a rozvíjet obchodních a hospodářských vztahů mezi Ruskou federací a českou republikou, za bezprostřední účasti Hospodářské komory ČR a za podpory Velvyslanectví a Obchodního zastupitelství RF v ČR.

Hlavní cíle a úkoly komory: organizačně-právní podpora ruských exportérů, kteří prezentují na českém trhu ruskou produkci, investice a prosazování českých společností na ruských trzích, rozvoj a posilování bilaterálních vztahů s důrazem na praktické projekty s vysokou úrovní realizace.

Předsedou Rusko-české smíšené obchodní komory je Vladimir Ermakov, jednatel a generální ředitel společnosti VEMEX, s.r.o. (člen skupiny GAZPROM).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (53x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...