Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Firmy z ČR a Slovenska usilují o stavbu elektrárny ve Vietnamu

Firmy z ČR a Slovenska usilují o stavbu elektrárny ve Vietnamu

Publikováno: 21.1.2008, Aktualizováno: 27.4.2009 15:27
Rubrika: Energetické strojírenství

České firmy Škoda Praha a Škoda Power usilují společně se slovenskou společností SES Tlmače o zakázku na výstavbu tepelné elektrárny ve středním Vietnamu. Novinářům to oznámili ministr průmyslu Martin Říman a slovenský ministr hospodářství Ľubomír Jahnátek.

'Je to ve stádiu vážných jednání,' řekl na tiskové konferenci po zasedání slovensko-české meziresortní komise Říman. Vietnam chce postavit šest energetických bloků s výkonem 3000 megawattů a podle Římana bude rozhodující požadovaný termín dokončení a cena.

Vietnamská strana ještě připravuje studii, podle které se budou moci nastavit nabídky. Na druhou stranu ale s výstavbou elektrárny pospíchá, protože země se potýká s nedostatkem elektřiny, dodal Říman. Ten o zájmu českých firem jednal ve Vietnamu na podzim.

Společnost SES Tlmače, kterou ovládá finanční skupina J&T, patří mezi přední evropské dodavatele energetických kotlů. Škoda Praha patří do nejsilnější české elektrárenské skupiny ČEZ a tradičně se podílí na výstavbě elektráren v Česku i na Slovensku.. Výrobce turbín Škoda Power je součástí plzeňské skupiny Škoda Holding.

Zdroj: www.financninoviny.cz
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (70x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (39x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...