Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Firmy z ČR a Slovenska usilují o stavbu elektrárny ve Vietnamu

Firmy z ČR a Slovenska usilují o stavbu elektrárny ve Vietnamu

Publikováno: 21.1.2008, Aktualizováno: 27.4.2009 15:27
Rubrika: Energetické strojírenství

České firmy Škoda Praha a Škoda Power usilují společně se slovenskou společností SES Tlmače o zakázku na výstavbu tepelné elektrárny ve středním Vietnamu. Novinářům to oznámili ministr průmyslu Martin Říman a slovenský ministr hospodářství Ľubomír Jahnátek.

'Je to ve stádiu vážných jednání,' řekl na tiskové konferenci po zasedání slovensko-české meziresortní komise Říman. Vietnam chce postavit šest energetických bloků s výkonem 3000 megawattů a podle Římana bude rozhodující požadovaný termín dokončení a cena.

Vietnamská strana ještě připravuje studii, podle které se budou moci nastavit nabídky. Na druhou stranu ale s výstavbou elektrárny pospíchá, protože země se potýká s nedostatkem elektřiny, dodal Říman. Ten o zájmu českých firem jednal ve Vietnamu na podzim.

Společnost SES Tlmače, kterou ovládá finanční skupina J&T, patří mezi přední evropské dodavatele energetických kotlů. Škoda Praha patří do nejsilnější české elektrárenské skupiny ČEZ a tradičně se podílí na výstavbě elektráren v Česku i na Slovensku.. Výrobce turbín Škoda Power je součástí plzeňské skupiny Škoda Holding.

Zdroj: www.financninoviny.cz
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...