Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Firma MSA dodala do Saúdské Arábie armatury téměř za 900.000 eur

Firma MSA dodala do Saúdské Arábie armatury téměř za 900.000 eur

Publikováno: 3.6.2015
Rubrika: Energetické strojírenství

Výrobce armatur MSA z Dolního Benešova na Opavsku dodal do Saúdské Arábie kulové kohouty téměř za 900.000 eur (téměř 25 milionů korun). Saúdskoarabská státní ropná společnost Saudi Aramco je použije při výstavbě potrubní sítě plynárny Wasit. ČTK o tom dnes za společnost MSA informovala Lenka Hrušková. 

"Trh Blízkého východu všeobecně je pro nás jedním z hlavních odbytišť. Tržby na tomto teritoriu činily v loňském roce téměř 4,8 milionu eur (zhruba 131 milionů korun)," uvedl obchodní ředitel MSA Roman Baláž. Společnost Saudi Aramco je pro MSA v této oblasti nejvýznamnějším zákazníkem, firma s ní spolupracuje už více než deset let. 
Zakázka byla výjimečná tím, že armatury bylo nutné vyzkoušet ve vertikální poloze. To je podle Hruškové velmi nestandardní, zvláště u armatur tak velkého průměru jako u této zakázky. "Aby bylo možné takové nestandardní zkoušky vůbec provést, musela si MSA zkonstruovat vlastní speciální zkušební prostředky, kde pod dohledem zákazníka zkoušky úspěšně proběhly," uvedla Hrušková. 
Společnost MSA patří do ruské skupiny Rimera. Vyrábí průmyslové armatury, které se používají pro systémy zásobování vodou, teplem, pro klasickou i jadernou energetiku či pro chemický průmysl, při přepravě a zpracování ropy a plynu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (69x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (39x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...