Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    EPDOR bude rozvíjet strategické investiční projekty v energetice

EPDOR bude rozvíjet strategické investiční projekty v energetice

Publikováno: 2.2.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Spojením několika seniorních expertů českého energetického trhu vznikla nová společnost EPDOR. Společnost má ambici poskytovat vysoce specializované služby v oblasti projektového řízení a inženýrských činností pro velké mezinárodní investiční projekty v energetice, petrochemii a strojírenství. Zakládajícími akcionáři společnosti jsou Peter Szenasy, bývalý ředitel v oblasti přípravy investičních akcí a projektového nákupu ve Skupině ČEZ, a společnost Grant Thornton Advisory, jedna z předních poradenských společností v odvětví energetiky.

Klíčová slova: EPDOR, projektové řízení, inženýrské činnosti, energetika

Mezi hlavní služby společnosti EPDOR patří řízení investičních procesů, rozpočtování a kalkulace ve výstavbě, koordinace inženýrských činností, nákupní a smluvní strategie, IT řešení pro projektové řízení a projektový risk management a controlling. Vedle těchto hlavních činností EPDOR souběžně založil svoji pobočku v Liberci zaměřenou na oblast technických a ekonomických studií v odvětví energetiky.

“Investiční akce vyžadují perfektní přípravu jak po stránce technické, tak i komerční. Podařilo se nám sestavit tým, který disponuje opravdu širokými zkušenostmi ve všech aspektech investičních procesů – od rozvoje podnikání, studií technické i obchodní proveditelnosti, přes rozpočtování, řízení poptávkového a smluvního procesu, až po celkové projektové řízení na straně investora, včetně jeho vyspělé IT podpory. Z vlastní profesní zkušenosti vím, že tento tým bude schopen přinést klíčovým projektům našich zákazníků úspěch a podstatné úspory - díky přehlednosti, predikovatelnosti a vyšší míře řiditelnosti,“ říká o motivaci k založení nové společnosti její managing partner Peter Szenasy.

„Poradenství pro nejdůležitější subjekty energetického trhu se Grant Thornton v České republice věnuje již mnoho let – v oblastech obchodu, tradingu, finančního řízení, nastavování strategie i transakčního poradenství. Náš vstup do EPDOR nám umožní dále rozšířit portfolio služeb pro naše tradiční zákazníky, výrobce i distributory, a zároveň oslovit s našimi službami zákazníky EPDOR v ČR i v zahraničí,“ říká David Pirner, zakladatel a majoritní partner Grant Thornton Advisory.

Kontakty pro novináře  

Peter Szenasy
Managing Partner EPDOR
T (mobil): +420 602 274 312
E: peter.szenasy@epdor.com 

Pavel Přikryl 
Senior Manager Grant Thornton Advisory
T (mobil): +420 603 433 884
E: pavel.prikryl@cz.gt.com

O Grant Thornton

Grant Thornton International je šestou největší globální organizací firem poskytujících služby auditu, účetnictví, daňového poradenství a manažerského a transakčního poradenství. V Grant Thornton v současnosti pracuje přes 38 000 profesionálů, organizace působí ve více než 130 zemích světa a obrat členských firem přesáhl v roce 2013 4,5 miliardy USD.

Grant Thornton v České republice má nyní v kancelářích v Praze a Brně přes 100 zaměstnanců a obrat společností přesahuje 200 miliónů korun za rok. Mezi 700 klientů Grant Thornton patří i více než polovina CZECH TOP 100 firem a významných veřejných institucí.

Naším cílem je pomáhat dynamickým společnostem odhalit jejich potenciál růst.

O EPDOR

EPDOR je společnost, která poskytuje komplexní služby zejména v oblastech řízení investičních projektů, rozpočtování, inženýrských činností, nákupních strategií, IT řešení pro projektové řízení a risk managementu. Při poskytování svých služeb vycházíme ze zkušeností svých senior expertů, mezi kterými jsou bývalí členové představenstev a dozorčích rad, ředitelé energetických skupin, ICT a CFO manažeři a dlouholetí odborníci z oblasti investic.

Experti EPDOR se podíleli na rekonstrukcích a výstavbě hnědouhelných elektráren v České Republice a na projektech nových paroplynových a jaderných zdrojů v České republice a v zahraničí v řádech miliard korun.

Mezi zákazníky EPDOR patří jak české, tak zahraniční energetické společnosti, průmyslové podniky, finanční skupiny, banky a IT společnosti.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (66x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...