Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Energocentrum od Phoenix-Zeppelin je již deset let na trhu

Energocentrum od Phoenix-Zeppelin je již deset let na trhu

Publikováno: 20.8.2012
Rubrika: Firemní zpravodajství, Technologie, materiály

Společnost Phoenix-Zeppelin, výhradní zastoupení Caterpillar v oblasti dieselových a plynových motorů, elektrocentrál a záložních zdrojů elektrické energie, si připomíná deset let úspěšného prodeje záložních energocenter NZ2®. Toto energocentrum, jehož prototyp vznikl v roce 2002 na základě vlastního vývoje, slouží k zajištěnému napájení elektrickou energií u nejnáročnějších aplikací.

„Už v době stavby prototypu v roce 2002 jsme tušili, že se rodí něco nového. Že toto řešení posune celý obor zabezpečeného napájení elektrickou energií, ale i naši firmu o krok kupředu. Proto jsme pro obchodní název nového energocentra zvolili parafrázi slavné Einsteinovy rovnice,“ vzpomíná ředitel divize Energetické systémy a prokurista Zdeněk Řešátko, který od samého začátku celý projekt vedl. Konstruktéři Phoenix-Zeppelin se před deseti lety nebáli provést revoluční změnu v zažité konvenci zabezpečeného napájení elektrickou energií. Nejen, že odstranili choulostivé chemické baterie a nahradili je zdrojem kinetické energie, ale především změnili architekturu záložních energocenter. Použili totiž elektrocentrálu (generátor se spalovacím motorem) jako hlavní součást celého záložního systému.

Tento tah se vyplatil, neboť zákazníci dnes vyžadují především dlouhodobou záruku dodávky elektrické energie. Při konstrukci byly využity dva prvky – rotační zdroj UPS Caterpillar a elektrocentrála od stejného výrobce. Celková koncepce energocentra, řídicí a komunikační systém, systém vzduchotechniky, vyvedení výkonu do zátěže a v neposlední řadě robustní kontejner – to již bylo dílo techniků Phoenix-Zeppelin a spolupracujících firem.

V roce 2002 získala společnost Phoenix-Zeppelin za energocentrum NZ2® Zlatou medaili Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. V uplynulých deseti letech dodala firma Phoenix-Zeppelin více než 80 energocenter NZ2® českým i zahraničním zákazníkům a stala se tak největším dodavatelem bezbateriových záložních zdrojů v Evropě. Výkonový rozsah 65 až 1 500 kVA umožňuje jejich nasazení v průmyslu, dopravě, zdravotnictví, státní správě i složkách Integrovaného záchranného systému.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (60x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...