Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Doosan Škoda Power slaví úspěch v Gummidipoondi v Indii

Doosan Škoda Power slaví úspěch v Gummidipoondi v Indii

Plzeňský výrobce uvedl do provozu jednu z největších jednotělesových parních turbín s přihříváním na světě.

Indická elektrárna Gummidipoondi se může pyšnit jednou z největších jednotělesových parních turbín s přihříváním na světě. Turbína o výkonu 171 MW byla vyrobena v České republice v plzeňském Doosan Škoda Power. Turbínu této koncepce se podařilo uvést do provozu jen několika výrobcům na světě.

Parní turbína je součástí dodávky kompletní strojovny včetně montáže (s výjimkou vzduchového kondenzátoru) pro tepelnou elektrárnu vybudovanou v blízkosti Chennai (dříve Madras), hlavního města indického státu Tamil Nadu. Přímým zákazníkem, investorem a současně i majitelem a provozovatelem elektrárny je indická OPG Power Generation Private Limited.

Projekt tak upevnil historicky dobré jméno parních turbín Škoda v Indii. Doosan Škoda Power obstála v silné konkurenci i u dalších projektů a participuje v Indii svými dodávkami na projektu modernizace turbíny 210 MW cizího výrobce uhelné elektrárny Bandel a na projektu paroplynové elektrárny Pioneer parní turbínou 127 MW.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu. Letos Doosan Škoda Power získala Cenu hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (68x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (59x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...