Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Dodávka a údržba telekomunikačních systémů pro těžební plošiny společnosti Statoil

Dodávka a údržba telekomunikačních systémů pro těžební plošiny společnosti Statoil

Publikováno: 15.7.2010, Aktualizováno: 26.7.2010 09:35
Rubrika: Firemní zpravodajství

15. 07. 1020 Společnost ABB oznámila, že uzavřela rámcovou smlouvu v hodnotě 23 milionů USD na dodávku a údržbu telekomunikačních systémů pro všechny těžební plošiny společnosti Statoil. Smlouva bude v platnosti tři roky s možností prodloužení o další rok a týká se všech interních i externích telekomunikačních systémů pro provoz těžebních plošin podél norského pobřeží. Očekávaná hodnota smlouvy je asi 6-8 milionů USD ročně.

Za tuto smlouvu, obsahující kromě údržby také provedení pilotních studií, výstavby, testování, montáže a zprovoznění úprav telekomunikačních systémů na všech těžebních zařízeních společnosti Statoil, odpovídá obchodní jednotka ABB pro ropné, plynárenské a petrochemické odvětví. Společnost ABB dodá datové sítě, telefonní a rádiové zařízení (UHF a VHF), veřejnou adresu, meteorologické a radarové systémy.
Středisko špičkových telekomunikačních technologií ABB v Norsku nese odpovědnost za telekomunikace v ropném, plynárenském a petrochemickém průmyslu po celém světě a bude se společností Statoil intenzivně spolupracovat na dodání těchto rozhodujících systémů v rámci smlouvy.
"Samozřejmě jsme velice spokojeni s touto smlouvou, která dokazuje, že Statoil důvěřuje naší technologii, odbornosti a schopnosti dodat řešení, která potřebují pro spolehlivou telekomunikační infrastrukturu," uvedl Veli-Matti Reinikkala, ředitel divize Procesní automatizace společnosti ABB. "Důležitými faktory pro získání této smlouvy jsou naše odbornost v ropném a plynárenském průmyslu, zkušenosti s telekomunikačními projekty a historie úspěšné spolupráce se společností Statoil."
Společnost ABB stojí v čele vývoje telekomunikačních řešení, která zákazníkům v ropném a plynárenském odvětví přinášejí již déle než 25 let účinnější, bezpečnější a rentabilnější provoz. Společnost ABB navrhuje širokou řadu moderních komplexních telekomunikačních systémů, které dodává těžebním zařízením po celém světě.
Divize Procesní automatizace společnosti ABB dodává integrovaná automatizovaná řešení pro řízení a optimalizaci závodů a poskytuje své znalosti a služby u aplikací určených pro konkrétní odvětví, což pomáhá zákazníkům zpracovatelského průmyslu kdekoli ve světě naplňovat jejich nejdůležitější obchodní potřeby v oblastech provozní ziskovosti, výnosnosti kapitálu, řízení rizik a globální odpovědnosti. Mezi cílová odvětví patří ropný a plynárenský průmysl, energetika, chemický a farmaceutický průmysl, výroba papíru a celulózy, těžba a zpracování nerostů a kovů, výroba cementu, námořní průmysl a turbodmychadla.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (54x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (48x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Rekordní tržby, vyšší zisk i volný peněžní tok – navrženo zvýšení dividendy (35x)
Roční tržby1 na rekordní úrovni; vyšší provozní zisk EBITDA2 i zisk na akcii oproti roku 2012 Volný peněžní tok3 a pr...