Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Do Prahy přijedou představitelé významných firem z Íránu, Egypta, Rumunska, Bosny a Hercegoviny a Srbska

Do Prahy přijedou představitelé významných firem z Íránu, Egypta, Rumunska, Bosny a Hercegoviny a Srbska

Publikováno: 19.5.2017
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Představitelé významných firem z Íránu, Egypta, Bosny a Hercegoviny, Rumunska a Srbska přijedou 29. a 30. května 2017 do Prahy na konferenci All for Power Export Days 2017. Na akci, která se bude konat v hotelu International Prague, se bude hovořit především o participaci českých firem na projektech v energetice a petrochemii. Konferencipořádá Sdružení dodavatelů investičních celků (SDIC) a AF POWER agency a.s.Mimo českých firem z oboru potvrdili účast i zástupci českých ministerstev, pojišťoven, bank i agentury CzechTrade. 

Vývoz do uvedených zemí dosáhl loni cca 76 miliard korun. Většina z Česka exportovaných produktů spadá do kategorie Stroje a dopravní zařízení. Do této skupiny patří i strojní zařízení, technologie, stroje a zařízení určené k výrobě energie, komponenty pro průmysl a podobně.

  Egypt Rumunsko Srbsko Bosna a Hercegovina Írán
2015 9 042 208 48 881 538 11 650 108 3 043 756 935 890
2016 8 110 338 51 230 910 12 073 962 3 454 017 1 465 080
Vývoz (tisíc CZK)


SILNÁ ÚČAST Z CIZINY

O plánovaných investicích v Egyptě a o možné participaci českých firem budou hovořit Medhat Salama, obchodní ředitel firmy KAHROMIKA, která realizuje výstavbu energetických provozů na klíč, a Sherief El Dighaidy, šéf velkých projektů a vedoucí obchodního oddělení společnosti PETROJET – jedné z největších poskytovatelů EPS se zaměřením na ropný, plynárenský a petrochemický průmysl pro Blízký východ a Afriku.

V bloku zaměřeném na Rumunsko vystoupí Gheorghe Sorinel Boza, předseda představenstva těžební a energetické společnosti Oltenia Energy Complex, a Mihai Darie - finanční ředitel Compania Nationala Nuclearelectrica, která se zaměřuje na výrobu elektrické energie a tepla z jaderné elektrárny Cernavoda. Firma taktéž provozuje výrobní firmu na svazky jaderného paliva. 

Silné zastoupení Íránu formuje Fardad Daliri, víceprezident Industrial Development & Renovation Organization of Iran (IDRO), dále pak Ali Araghchi, ředitel pro mezinárodní záležitosti IDRO. O plánovaných investicích bude hovořit Hassan Bovairi, prezident IPMI – společnosti, která se zabývá řízením průmyslových projektů.

O plánech v oblasti obnovitelných zdrojů v Srbsku, aktuální situaci v sektoru energetiky a petrochemie a možnostech ve své zemi bude hovořit Miloš Vučković z advokátní kanceláře Karanović & Nikolić. Vystoupí i Vladimir Grujović, náměstek města Čačak pro rozvojové a developerské projekty.
O projektech v Bosně a Hercegovině a možné participaci českých firem v tomto regionu budou hovořit Emin Haračić, náměstek technického ředitele společnosti Elektroprivreda (uhelný důl a elektrána Kakanj), Amir Delić, ekonomický ředitel dolu Banovići a Azur Bečirović, hlavní ekonom pro výstavbu tepelné elektrárny Banovići.

Za českou stranu představí na All for Power Export Days 2017 své kompetence členské společnosti Sdružení dodavatelů investičních celků – SDIC,Sigma Group, Královopolská a.s., Mavel, a.s. nebo FANS, a.s.

Součástí konference bude i panelová diskuze, která zmapuje možnosti exportního financování a podpory exportu. Tématem diskuzí budou i legislativní otázky, mezioborová výměna exportních zkušeností a další exportní příležitosti na Balkáně. 

Více informací najdete na https://www.afpexportdays.com.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (58x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...