Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Do čela Nano Energies se přesouvá Stanislav Chvála

Do čela Nano Energies se přesouvá Stanislav Chvála

Publikováno: 30.10.2018
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Novým CEO české energetické a technologické firmy Nano Energies bude od začátku listopadu Stanislav Chvála. Dosud pracoval na pozici ředitele pro strategický rozvoj. Jeho cílem je přidat další spotové trhy, na kterých firma obchoduje s elektřinou, rozšířit možnosti využití energetické flexibility pro průmyslové zákazníky a také představit v Česku inovace v podobě sdílení elektřiny mezi domácnostmi.

O jmenování rozhodli akcionáři Nano Energies - Petr Rokůsek, Tomáš Janeček a Jan Škampa. „Považujeme Standu za skvělého manažera, který se umí jasně, strategicky i pragmaticky rozhodovat. Má naši důvěru a věřím, že výsledky jeho práce brzy ocení i naši zákazníci,“ okomentoval změnu zakladatel a spolumajitel firmy Petr Rokůsek.

Stanislav Chvála přišel do společnosti v březnu 2018, aby se věnoval zejména rozvoji chytrého řízení elektrické flexibility výrobců a rozšíření nabídky pro běžné spotřebitele v Česku i v zahraničí, včetně produktů peer-to-peer sdílené elektřiny. Stanislav má za sebou práci například pro ČEZ ESCO, Siemens nebo pro bankovní domy Lloyds a Morgan Stanley v Londýně.

Nano Energies chce Stanislav Chvála posunout na další trhy i do nových oblastí podnikání. „Nano Energies už 10 let ukazuje, že energetický byznys se dá dělat úspěšně, a přitom udržitelně a v souladu s přírodou. Chci, abychom i dál představovali trhu technologické inovace, chytře řídili výrobu a spotřebu velkým firmám a rozšiřovali počet domácností a koncových zákazníků, kteří doma či v práci využívají 100% čistou českou elektřinu,” popsal své plány Stanislav Chvála.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Stanislav Chvála, Nano Energies

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (61x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (59x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...