Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Dne otevřených dveří rourovny ArcelorMittal v Ostravě se zúčastnil rekordní počet návštěvníků

Dne otevřených dveří rourovny ArcelorMittal v Ostravě se zúčastnil rekordní počet návštěvníků

Publikováno: 9.6.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Ostrava, 9. června 2014 – Rourovna ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), která je dceřinou společností ostravské huti, uspořádala u příležitosti svého 65. výročí v sobotu 7. června den otevřených dveří pro rodiny svých zaměstnanců. Bohatý program v kombinaci s hezkým počasím přilákal více než 750 návštěvníků, což je doposud nejvyšší počet v historii dnů otevřených dveří pořádaných na rourovně.

„To, že tolik zaměstnanců přišlo strávit sobotní dopoledne na rourovně a pochlubit se svým rodinám a přátelům svým pracovištěm, je důkaz, že naši pracovníci jsou hrdí na společnost, ve které pracují.  Z řad návštěvníků máme samé pozitivní ohlasy, které jsou pro nás motivací k další obdobné akci,“ říká Libor Černý, generální ředitel AMTPO.

Ostravská rourovna, která je největším výrobcem trubek v ČR, byla založena v roce 1949. Letošní 65. výročí oslavila v sobotu dnem otevřených dveří. Byl určen primárně zaměstnancům společnosti a jejich rodinám a zúčastnilo se jej přes 750 návštěvníků, 70 vystupujících a 50 pořadatelů z řad zaměstnanců společnosti. V roce 2012, kdy se zde konal den otevřených dveří naposledy, přivítala rourovna 600 návštěvníků.

Hlavní část programu tvořila prohlídka všech tří provozů, tedy dvou válcoven trub a svařovny, které mohli návštěvníci vidět za chodu. Každé 70minutové prohlídky se zúčastnila vždy skupina 20 lidí za doprovodu dvou zaměstnanců, kteří návštěvníkům poskytli informace o provozu celé rourovny včetně postupu výroby trubek.

Oslavu obohatil doprovodný program. Ten zajistily soubory, které v minulosti získaly dobročinné příspěvky od společnosti ArcelorMittal v rámci Minigrantů. Během dne tak mohli návštěvníci zhlédnout představení Divadélka Košatka a vystoupení tanečního souboru Funky Beat z Frýdku-Místku. Se svým číslem přispěli k zábavě také hasiči z ArcelorMittal Ostrava.  

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských.  Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1025 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní podnik v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby je 3 miliony tun oceli. Kromě tuzemského trhu prodává společnost své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2013 činila 34 352 koruny. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje emisní limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (58x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...