Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ČEZ bude recyklovat s ASEKOL Solar - Kolektivní systém už zastupuje skoro 750 MW

ČEZ bude recyklovat s ASEKOL Solar - Kolektivní systém už zastupuje skoro 750 MW

Publikováno: 10.9.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Elektrárny

Po úspěšných srpnových akvizicích potvrdil ASEKOL Solar roli největšího hráče na trhu, když si ho pro recyklaci svých panelů vybral ČEZ. Celkový instalovaný výkon více než 5 000 provozovatelů, kteří recyklují s ASEKOL Solar, tak dosáhl téměř 750 MW.

Klíčová slova: ASEKOL, recyklace, ČEZ

„ASEKOL Solar jsme si vybrali, protože nám nabídl nejlepší podmínky na trhu. Velkou roli při rozhodování hrála finanční stabilita systému a jeho několikaletá zkušenost se zpětným odběrem,“ zdůvodnil volbu největšího provozovatele solárních elektráren v ČR mluvčí ČEZ pro obnovitelné zdroje Martin Schreier.

Ačkoliv již lhůta pro registraci u kolektivních systémů dávno vypršela, někteří provozovatelé se ještě stále nerozhodli, jaký systém pro recyklaci svých panelů zvolit. „Jsme rádi, že si ČEZ vybral svůj kolektivní systém, protože tak největší hráč na trhu a z většiny státní firma poslal dosud nezaregistrovaným provozovatelům jasný vzkaz, že už by registraci neměli odkládat. A samozřejmě jsme potěšeni, že si vybral zrovna nás,“ říká ředitel ASEKOL Solar Miloslav Kužela.

Do konce roku musí být registrovaní všichni provozovatelé FVE, protože od roku 2014 už budou posílat v dílčích platbách recyklační poplatky tak, aby v roce 2019 měli zaplacený recyklační poplatek za všechny své panely nainstalované před 1. 1. 2013.


Kolektivní systém ASEKOL Solar s.r.o. je rozhodnutím  MZP  ze dne 21. 5. 2013 o zápisu ASEKOL Solar s.r.o. do seznamu výrobců oprávněn k provozování kolektivního systému zpětného odběru ve skupině 4 – Spotřebitelská zařízení a solární panely. Evidenční číslo zápisu: K012/12-ECZ.

Kolektivní systém ASEKOL byl založený v roce 2005 lokálními i nadnárodními výrobci a dovozci elektrozařízení jako jsou například LG, Panasonic, Samsung, nebo Philips. ASEKOL působí v Čechách i na Slovensku a disponuje licencemi od Ministerstva životního prostředí pro recyklaci 7 z 10 skupin elektrozařízení.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (55x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Odsíření a odprášení kotlů K14, K13, K12 elektrárny Třebovice – popis technologie (54x)
Dalkia Česká republika, a.s. (nyní Veolia) a Sdružení NOEN – AC-Technologies uzavřeli dne 4. 11. 2013 smlouvu o dílo na ...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (52x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...