Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    České firmy jednají v Kazachstánu o zakázkách v energetice

České firmy jednají v Kazachstánu o zakázkách v energetice

Publikováno: 6.12.2016
Rubrika: Zajímavosti

Více než třicet významných firem zejména z oblasti energetiky zamířilo dnes na třídenní podnikatelskou misi Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) do Kazachstánu. Ta doprovází ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka při jeho návštěvě hlavního města Astany, které bude v příštím roce hostit světovou výstavu EXPO 2017. SP ČR oficiální účast České republiky na světové výstavě podpořil a apeloval na MPO, aby byla pro ČR prioritní akcí, na které se bude český průmysl prezentovat v samostatném pavilonu.

"Naše firmy mají zkušenosti s výstavbou a modernizací elektráren, dodávají různá zařízení pro elektrárny od turbín a kotlů po měřící přístroje či čističky vod. Mohou se tak významně podílet na modernizaci energetické infrastruktury Kazachstánu a v rámci B2B jednání navázat další obchodní kontakty. Kazachstán je jednou z prioritních exportních zemí ČR a řada firem už v něm úspěšně působí," uvedla Olga Zuláková ze Svazu průmyslu a dopravy ČR, která je pověřená vedením podnikatelské mise.

Součástí delegace jsou také výrobci technologií pro moderní energetiku, elektropřístrojů, dodavatelé kvalitní důlní a čerpací techniky a společnosti zajišťující funkčnost přenosové energetické soustavy. Jedná se například o společnosti Dossan Škoda Power, ŠKODA Praha, Enkom Brno, TZV Orlová, Bilfinger, Mavel, ZPA Smart Energy a další. Mise se účastní i zástupci distribuční společnosti ČEPS i několika bank.

"Republika Kazachastán nabízí našim firmám v oblasti energetiky a modernizace teplárenství velké příležitosti. Budeme tak pokračovat v jednáních, která jsme zahájili již na česko-kazachstánském podnikatelském fóru v Táboře. Chci se též osobně přesvědčit, jak postupuje příprava českého pavilonu pro výstavu EXPO 2017," uvedl k podnikatelské misi ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Delegace se společně s ministrem Mládkem zúčastní společné Česko-kazachstánské energetické konference s názvem "Využití českých zkušeností a nejnovějších technologií při modernizaci energetické infrastruktury Republiky Kazachstán", které se zúčastní také ministr energetiky Kazachstánu Kanat Bozumbajev a desítky místních státních i soukromých firem. Na programu je také návštěva areálu EXPO 2017 a budoucího pavilonu ČR.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ochranný nátěr pro extrémní podmínkyOchranný nátěr pro extrémní podmínky (350x)
Ochrana životního prostředí již dlouho není tématem pouze ekologických sdružení a občanských spolků, ale stala se celosp...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (57x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...
Rekonstrukce v Dlouhých stráních míří do fináleRekonstrukce v Dlouhých stráních míří do finále (54x)
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách, známá mnohými rekordy, se brzy bude moci pochlubit další technickou ...