Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Blíží se CEE Energy Transition

Blíží se CEE Energy Transition

Publikováno: 12.10.2017
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Energetická transformace již není jen módní výraz. Konference CEE Energy Transition představí ve dnech 19. a 20. 10. 2017 praktické kroky pro energetickou transformaci regionů.

Mezinárodní konference CEE Energy Transition sezve do Prahy na dva dny odborníky a názorové vůdce z celé Střední a Východní Evropy, aby se společně pokusili navrhnout postupy pro energetickou transformaci do roku 2050. Zástupci EU, odborníci, politici, podnikatelé a veřejnost budou diskutovat konkrétní přístupy k implementaci evropských strategií pro dosažení cílů ve snižování skleníkových plynů, zvyšování energetické účinnosti a využívání obnovitelné energie.

Pro organizátory této akce, unikátní konsorcium partnerů sdružených v platformě nazvané CEESEN (The Central Eastern European Energy Network), není v současnosti často skloňovaný termín “energetická transformace” jen módním trendem. Věří, že státy a regiony potřebují svůj specifický plán, který za účasti veřejnosti a s pomocí inovativních technologií pomůže k dosažení proměny na nízkouhlíkovou společnost napříč regionem Střední a Východní Evropy.

V rámci programu vystoupí např. Bronis Rop?, poslanec Evropského parlamentu a bývalý starosta litevského města Ignalina, známého uzavřením jaderné elektrárny, a představí současné tendence energetické transformace v Evropě. K dalším řečníkům bude patřit také Imke Luebbeke, vedoucí oddělení pro klima a energetiku z WWF Brusel, s příspěvkem na téma nových postupů implementace energetických politik. Velmi úspěšný a nedávno ze strany OSN oceněný projekt Český ostrovní dům bude komentovat jeho zakladatel Pavel Podruh. Úvodní slovo pronese radní ahlavního města Prahy pro životní prostředí, technickou vybavenost a infrastrukturu Jana Plamínková.

Konference poskytne aktivní prostředí pro výměnu zkušeností a příležitost pro formování nových partnerství. Inspirací bude prezentace úspěšných iniciativ a projektů v několika paralelních sekcích.

Registrace na konferenci zdarma. Více informací o konferenci https://ceesen.org/conference/

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (59x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...