Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    AREVA jmenuje Jean-André Barbosu ředitelem pro region střední a východní Evropy

AREVA jmenuje Jean-André Barbosu ředitelem pro region střední a východní Evropy

Publikováno: 28.3.2014
Rubrika: Firemní zpravodajství

Jean-André Barbosa (40) byl jmenován novým regionálním ředitelem společnosti AREVA pro střední a východní Evropu. Předtím působil jako ředitel AREVY v Polsku, takže rozsah jeho zodpovědnosti se nyní rozšířil na celý region, který zahrnuje Slovensko, Polsko, Maďarsko, Bulharsko a Rumunsko.  Jean-André Barbosa nahrazuje v České republice Thomase Eprona, který byl v pražském zastoupení AREVY od roku 2010 a nyní přechází do nové pozice v rámci skupiny.

Jean-André Barbosa má dlouholeté zkušenosti s prací v tomto regionu. Před nástupem do AREVY v Polsku působil jako regionální ředitel globálního výrobce skla společnosti Verallia (Saint-Gobain Group) ve Společenství nezávislých států (SNS), kde řídil tři výrobní závody v Rusku a na Ukrajině a měl na starosti více než deset exportních a domácích trhů. Ještě předtím pracoval pan Barbosa pro Evropskou komisi, a to od roku 2001 do roku 2008 v rámci generálního ředitelství pro obchod, kde od roku 2006 pracoval jako specialista na energetické trhy v Evropě a na Balkáně.

„Je mi velkou ctí zastupovat AREVU v tomto období příznivém pro jaderný průmysl ve střední a východní Evropě, tedy v regionu, který dobře znám a baví mě v něm pracovat. Rozšíření jaderné elektrárny Temelín zůstává důležitým možným projektem pro AREVU. Stále si myslíme, že EPR reaktor, který nedávno vybrala i Velká Británie, je nadále nejlepší možností, jak zajistit místní potřeby. Těším se i na další obchodní příležitosti, protože český jaderný průmysl patří k nejvyspělejším v Evropě, a již jsme zde realizovali četné spolupráce,“ řekl Jean-André Barbosa.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

www.areva.cz

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Americký jaderný dozor udělil licenci reaktoru AP1000 od Westinghouse (52x)
Společnost Westinghouse Electric Company získala od americké komise pro regulaci jaderných zdrojů pro svůj tlakovodní re...