Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    AE&E CZ získala kontrakt za 35 milionů eur

AE&E CZ získala kontrakt za 35 milionů eur

Publikováno: 21.7.2009
Rubrika: Energetické strojírenství

(Zdroj: Euro) - České zastoupení společnosti AE&E Group vyhrálo výběrové řízení pro dodávku dvou kotlů na odpadní teplo do turecké elektrárny Ambarli. Celková hodnota kontraktu dosahuje 35 milionů eur.

Celý projekt zahrnuje kromě dodání nových kotlů na odpadní teplo také kompletní modernizaci elektrárny, kde budou stávající kotle na spalování topného oleje nahrazeny ekologičtějšími plynovými turbínami. České zastoupení AE&E CZ bude zajišťovat především projektovou a inženýrskou stránku projektu. Spuštění provozu je plánováno na duben 2012.

„Naše společnost vidí díky úspěchu v projektu Ambarli velkou perspektivu v pokračování další spolupráce s tureckými partnery, a to nejen v Turecku, ale rovněž v celém regionu Blízkého východu,“ potvrdil ředitel obchodu a marketingu AE&E CZ Pavel Holík. Společnost AE&E dodala do elektrárny Ambarli šest kotlů na odpadní teplo již počátkem devadesátých let.


 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (42x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...