Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    12. konference Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách se blíží!

12. konference Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách se blíží!

Publikováno: 26.9.2017
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o., ČVUT v Praze, Fakulta strojní ČEZ, a. s. ZČU v Plzni, Fakulta strojní ÚJV Řež, a.s. Inženýrská akademie České republiky ČSNMT pořádají 12. konferenci ZVYŠOVÁNÍ ŽIVOTNOSTI KOMPONENT ENERGETICKÝCH ZAŘÍZENÍ V ELEKTRÁRNÁCH.

Konference tematicky navazuje na předchozí úspěšné ročníky. Ústředním tématem konference je především hodnocení životnosti energetických zařízení (turbín, kotlů, parogenerátorů i dalších) v klasických a jaderných elektrárnách s cílem prodloužení životnosti za původně projektované parametry, s uplatněním moderních diagnostických technik a výsledků materiálového a konstrukčního vývoje. Tematickou součástí budou rovněž nové poznatky z matematického modelování procesů poškozování a přednosti informačních technologií pro záznam, zpracování a vyhodnocení dat. Pozornost bude také věnována legislativnímu rámci v oblasti technické bezpečnosti energetických zařízení (turbina a příslušenství, generátor, kotel, potrubí, čerpadla, armatury apod). Konference bude zaměřena jednak na část jadernou, kde budou upřednostňovány příspěvky z LTO (Long Term Operation) jaderných elektráren a jednak na část LTO klasických elektráren. Další tématickou oblastí bude oblast prvovýroby komponent energetických zařízení, opravárenství a řešení a zjišťování defektů způsobujících poruchovost zařízení nebo dokonce jeho havárii. Akce je vítanou možností pro setkání odborníků a výměnu zkušeností z výzkumné a technické praxe v České a Slovenské republice.

Konference proběhne v prostorách hotelů Šumava a Srní ve stejnojmenné obci Srní. Horská obec a rekreační středisko Srní leží v nadmořské výšce 845 m, 16 km jižně od města Sušice na Šumavských pláních nad údolím řeky Vydry. Původně dřevařská osada byla založena počátkem 18. století. V obci se dochovala řada chalup horského typu s částmi stěn chráněnými šindelem. Výjimku netvoří ani místní kostel Nejsvětější Trojice, který pochází z počátku 19. století. V okolí Srní jsou výborné podmínky pro pěší turistiku i milovníky jízdních kol. Nedaleko Srní se nachází Vchynicko-tetovský kanál dříve sloužící k dopravě dřeva vybudovaný v letech 1799-1801, Klostermannova vyhlídka nabízející pohled do údolí Otavy a na protější Dračí skály a Čeňkova pila – technická památka v současnosti využívaná jako vodní elektrárna na soutoku Vydry a Křemelné.

Více informací naleznete ZDE.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...