Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Zástupci SP ČR jednali o obchodní spolupráci na Tchaj-wanu

Zástupci SP ČR jednali o obchodní spolupráci na Tchaj-wanu

Publikováno: 16.10.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) vyslal 11. října své zástupce na Tchaj-wan na 14. zasedání Česko-tchajwanského podnikatelského výboru v Tchaj-peji, které se uskutečnilo 13. října.

Českou delegaci vedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák, na Tchaj-wan s ním odcestoval také člen představenstva SP ČR Petr Jonák. Z české strany se mise zúčastnili i zástupci zainteresovaných státních institucí v čele s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Vladimírem Bärtlem.

Na programu zasedání Česko-tchajwanského podnikatelského výboru byla zejména jednání o způsobech, jak zlepšit spolupráci mezi českými a tchajwanskými partnery. Jeho účastníci debatovali rovněž o „internetu věcí“, síti Enterprise Europe Network (EEN), komunikačních sítí a komunikační bezpečnosti či alternativních zdrojích energie.

Zástupci obou stran se shodli na tom, že setkání se stalo novým impulsem pro posílení existujících obchodních vztahů mezi ČR a Tchaj-wanem a mělo by vést k hledání nových příležitostí pro spolupráci v oblastech průmyslu a rozvoje techniky. Společné prohlášení s těmito závěry podepsali prezident SP ČR Jaroslav Hanák a místopředseda CIECA (Chinese International Economic Cooperation Association) Fred P.C. Huang.

Na programu mise na Tchajwan byly i návštěvy místních společností Foxconn, Tatung a Tai Fung Trading Co., Ltd. Příští zasedání Česko-tchaj-wanského podnikatelského výboru se uskuteční za rok v Praze.

Svaz průmyslu a dopravy ČR je největším zaměstnavatelským svazem v České republice. Zastřešuje 28 svazů a asociací a 130 individuálních členských firem. Celkově hájí zájmy 10,5 tisíce firem, které zaměstnávají 800 tisíc pracovníků. Je nestátní organizací, nezávislou na vládě, politických stranách a odborech, ovlivňující hospodářskou a sociální politiku vlády a působící na vytváření optimálních podmínek pro podnikání. Hájízájmy zaměstnavatelů v evropských a světových organizacích, zejména jako člen evropské konfederace zaměstnavatelů BUSINESSEUROPE.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...