Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Zástupci Rosatomu se zúčastnili konference VVER-2019 v Praze

Zástupci Rosatomu se zúčastnili konference VVER-2019 v Praze

Publikováno: 15.11.2019
Rubrika: Lidé-Věci-Události

11. - 12. listopadu 2019 se zástupci řady divizí ruské korporace pro atomovou energii Rosatom zúčastnili VII. mezinárodní konference VVER-2019, která proběhla v Praze.

V jednotlivých tematických celcích konference své příspěvky představili zástupci Rusatom Overseas, TVEL, Rusatom Servis, společností z koncernu Rosenergoatom, Korporativní akademie Rosatomu, Rosatom Central Europe a dalších. 

„Provoz reaktorů VVER fakticky daly vzniknout zcela novému vědeckému a průmyslovému oboru v rámci celosvětového jaderného odvětví. Dnes tyto reaktory vyrábějí elektřinu nejen v Rusku, ale i v mnoha dalších zemích, proto tento projekt zcela bez obav označujeme za mezinárodní. Konference VVER-2019 je úžasnou platformou pro výměnu zkušeností a znalostí mezi odborníky, kteří se na vývoji a uplatňování této technologie podílejí. Účast velkého počtu partnerů z různých zemí potvrzuje myšlenku, že dnes je to už skutečně celosvětový fenomén,“ poznamenal ředitel Rosatom Central Europe Sergej Margelov.

Během sekce New Build, věnované novým projektům, prezident Rusatom Overseas Leoš Tomíček představil vývoj a evoluci reaktorů VVER a zdůraznil význam mezinárodní spolupráce při realizaci projektů na výstavbu jaderných elektráren s reaktory tohoto typu.

„Za posledních 14 let Rosatom uvedl do provozu 15 bloků v Rusku a v zahraničí.  Dnes je v různých fázích realizace 36 bloků po celém světě, včetně evropských zemí jako Maďarsko, Finsko a Bělorusko a každým rokem přibývá dokončených referenčních projektů VVER-1200 generace III+. Zkušenosti, kterými disponuje Rosatom, lze uplatnit v kterékoliv zemi Evropy, a to s maximálním zapojením českého průmyslu,“ uvedl Leoš Tomíček.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Leoš Tomíček při prezentaci na konferenci VVER

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (54x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...