Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Výroba vápenného hydrátu přímo na místě

Výroba vápenného hydrátu přímo na místě

Publikováno: 12.6.2013
Rubrika: Teplárenství

Jedním ze strategických technologických uzlů zařízení pro odsíření teplárny v ArcelorMittal Energy Ostrava je stanice hašení vápna. Toto zařízení realizovala společnost ZVVZ-Enven Engineering, a.s., která zvolila technologii německé společnosti Schaub. V tomto krátkém článku je popsán princip technologie s důrazem na výhody výroby vápenného hydrátu přímo na místě.

Klíčová slova: ArcelorMittal, odsíření, vápenný hydrát

Celý článek (autoři: Jürgen Menning, Projektleitung – Technik, SCHAUB Umwelttechnik GmbH, Tomáš Pekárek, ZVVZ-Enven Engineering, a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

On-the-Spot Production of Lime Hydrate
One of the strategic technological junctions of the desulphurization facility for the needs of the heating plant in ArcelorMittal Energy Ostrava is the lime slaking station. The facility was installed by ZVVZ-Enven Engineering, a.s. which utilised technology supplied by Schaub in Germany. The short article describes the principle of the technological system accentuating the advantages of the on-the-spot production of lime hydrate.

Производство известкового гидрата непосредственно на месте
Одним из стратегических технологических узлов оборудования для десульфации теплоэлектростанции в ArcelorMittal Energy Ostrava является станция гашения извести. Это оборудование создала компания ZVVZ-Enven Engineering, a.s., в соответствии с технологией немецкой фирмы Schaub. В этой короткой статье описан принцип технологии с акцентом на преимущество производства известкового гидрата непосредственно на месте.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (39x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Nový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně ChvaleticeNový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně Chvaletice (34x)
Chvaletická elektrárna byla vybudována v letech 1973 – 1979 v místech bývalého pyritového dolu. Celkový instalovaný výko...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (33x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...