Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Vliv výchozí deformace na strukturní a mechanické vlastnosti oceli P92

Vliv výchozí deformace na strukturní a mechanické vlastnosti oceli P92

Publikováno: 12.6.2013
Rubrika: Technologie, materiály

Mezi nejčastěji používané technologické úpravy materiálů patří jeho ohýbání. Touto operací však dochází k vzniku plastických deformací materiálu, které ovlivňují výslednou životnost ohýbané komponenty. Tento příspěvek se proto zabývá vlivem výchozí deformace oceli P92 (pro nadkritické parovody) na její strukturní a mechanické vlastnosti s ohledem na předpokládanou životnost parovodů.

Klíčová slova: deformace, technologické úpravy, parovod

Celý článek (autoři: Marie Svobodová, Josef Čmakal, Ladislav Horváth, UJP PRAHA a.s., Václav Sklenička, Ústav fyziky materiálů AV ČR, v.v.i., Brno) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Influence of Initial Deformation on Structure and Mechanical Properties of P92 Steel
Bending of materials belongs to the most frequently used technological procedures. However, this operation brings a plastic deformation into the material, which affects the final service life-time of the bended component. Therefore, this paper deals with an influence of initial deformation of P92 steel (for super-critical pipelines) on its structural and mechanical properties with regard to the expected life of pipelines.

Влияние исходной деформации на структурные и механические свойства стали Р92
К наиболее часто используемым технологическим обработкам материала относится гибка. Но при этой операции происходит возникновение пластических деформаций материала, которые влияют на последующий срок службы огибаемой детали. Эта статья посвящена влиянию исходной деформации стали P92 (для надкритических пароводов), на её структурные и механические свойства с учетом предполагаемых сроков службы паровода.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (58x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...