Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Valcíři a výrobci trub investují a navyšují výrobu

Valcíři a výrobci trub investují a navyšují výrobu

Publikováno: 16.9.2009, Aktualizováno: 17.9.2009 08:36
Rubrika: Lidé-Věci-Události

O hutní výrobky ArcelorMittal Ostrava a.s. je stále velký zájem. Proto společnost investuje do modernizace provozů a navyšují výrobu.

Například dceřiná společnost ArcelorMittal Frýdek Místek v současnosti rozjíždí druhou část rozsáhlého investičního programu pro navýšení objemu výroby elektroplechů. Investice dosáhnou 1,7 miliardy korun. Program byl zahájen vloni a potrvá až do konce roku 2009. „Díky této akci nejen zvýšíme produkci transformátorových plechů v roce 2010 až na 75.000 tun, ale výrazně zvýšíme i jejich kvalitu,“ řekl generální ředitel společnosti Tomáš Mischinger. Například už v roce 2009 se zvýší dřívější kapacita 22.000 tun na více než 46.000 tun.

První část investic zahrnovala výstavbu pěti poklopových elektricky vytápěných pecí pro vysokoteplotní žíhání svitků. Rovněž byla pořízena nová termorovnací a nanášecí linka a rekonstruována nová odhlučňovací linka. Nejvýznamnější akcí druhé etapy bude výstavba nové oduhličovací linky, která v dalších letech zaručí výrobu těchto plechů nejvyšší jakosti. „Přibudou i další dvě pece pro vysokoteplotní žíhání a dělicí linka včetně balicího centra, rovněž bude částečně rekonstruována a modernizována válcovací stolice,“ uvedl Mischinger. Transformátorové plechy produkuje pouze několik evropských hutních firem.

Další dceřiná společnost ArcelorMittal Tubular Product Ostrava se chystá v závěru letošního roku a v prvním čtvrtletí příštího roku realizovat tři investiční akce v celkové hodnotě 4.000 milionů korun. Prvním projektem je zkrácení výrobního cyklu v dokončovacích operacích při výrobě bezešvých trubek. Vyřazením starých nevýkonných strojů a liniovým uspořádáním nových zařízení se omezí jeřábová přeprava a navýší propustnost dokončujících linek. V investicích je též zahrnut nový upichovací stroj, dva modernizované úkosovací stroje, nový vodní lis a linka pro měření, vážení, ražení, lakování, signování a svazování trubek.

Třetí dceřiná společnost - ArcelorMittal Tubular Product Karviná - zahájila už v roce 2006 výrobu speciálních přesných trubek pro automobilový průmysl. Díky mohutnému rozvoji výroby automobilů ve střední Evropě jsou požadavky na tyto trubky stále vyšší. Přes subdodavatele směřují do automobilek například Toyota, Škoda, Volvo, Kia, Citroen, Mercedes-Benz nebo Peugeot. V současné době společnost připravuje změny v organizační struktuře a vybraní pracovníci absolvují stáže ve Francii. Od příštího roku se předpokládá výroba tažených trubek v objemu téměř 8.000 tun a kalibrovaných kolem 5,5 tisíce tun.


 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (59x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (56x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...