Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Uzavírací klapka Mammouth

Uzavírací klapka Mammouth

Publikováno: 12.10.2008, Aktualizováno: 19.4.2009 19:16
Rubrika: Technologie, materiály, Energetické strojírenství

Firma KSB Pumpy + Armatury, s.r.o., je nejen výrobce čerpadel, nýbrž i uzavíracích a škrticích armatur, kde armatury činí cca 30% podíl na celkové výrobě KSB. Uzavírací klapky typu Mammouth vyrábí firma KSB ve své divizi Amri, pobočný závod v severošpanělském Burgosu.

Jedná se o armatury v rozměrech od DN 1050 až do DN 4000. Klapky jsou centrické, měkce těsnící pro PN 6, 10, 16 a 25. S ohledem na rozměrovou řadu se jedná o zakázkovou výrobu dle konkrétních požadavků zákazníka pro potrubní řády chladicí vody, čerpací stanice surové vody pro dopravu na delší vzdálenosti a dopravu pitné vody, příp. přečerpávací systémy. Klapkové disky jsou vyráběny buď z tvárné litiny, nebo nerez oceli, příp. s potahem z ochranného materiálu v závislosti na typu dopravovaného média.

Uzavírací klapka typu Mammouth


Klapky Mammouth jsou v ČR instalovány především v energetice na porubních řádech chladicí vody a odsiřovacích aplikacích na elektrárnách Tušimice, Mělník, Chvaletice, Prunéřov, Počerady a Dětmarovice. Další informace naleznete na www.ksbpumpy.cz .

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...