Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    USA: AREVA v roce 2015 získala kontrakty na obohacování uranu za více než 300 milionů dolarů

USA: AREVA v roce 2015 získala kontrakty na obohacování uranu za více než 300 milionů dolarů

Publikováno: 8.2.2016
Rubrika: Firemní zpravodajství, Jaderné

Společnosti AREVA se v roce 2015 podařilo uzavřít dlouhodobé smlouvy za více než 300 milionů dolarů v odvětví obohacování uranu pro čtyři americké elektrárny.

Smlouvy nabízejí značné výhody pro americký jaderný průmysl, především ve smyslu pravidelného zabezpečení dodávek. Tyto dohody jsou rovněž v souladu s obchodní strategií společnosti AREVA spočívající v rozvoji dlouhodobých partnerství s významnými hráči jaderného průmyslu.

Prostřednictvím největšího jaderného parku na světě, Spojené státy generují z jaderných reaktorů téměř dvě třetiny nízkouhlíkové produkce elektřiny.

„Tyto zakázky dokládají odbornost společnosti AREVA v oblasti obohacovacích služeb a demonstrují odhodlání společnosti zajistit bezpečnost dodávek svým zákazníkům,“ uvedl Olivier Wantz, výkonný viceprezident Hornické obchodní skupiny AREVA.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává služby a produkty s vysokou přidanou hodnotou pro podporu fungování globálního jaderného parku.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby.

Společnost je známa po celém světě pro své odborné znalosti, dovednosti v oblasti špičkových technologií a bezpečnosti na nejvyšší úrovni.

AREVA zaměstnává 41 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. www.areva.cz.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (35x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Dodavatel oceli měl dvojí důvod k radosti (35x)
3. června 2011 oslavila společnost MUT Tubes, s.r.o. spolu se svojí dceřinou společností MUT Automotive, s.r.o. páté vý...