Nacházíte se:  Úvod    Spalovny    Turbínový ostrov pro největší spalovnu odpadu v Evropě dodá plzeňská Doosan Škoda Power

Turbínový ostrov pro největší spalovnu odpadu v Evropě dodá plzeňská Doosan Škoda Power

Publikováno: 9.11.2018
Rubrika: Spalovny

Doosan Škoda Power získala zakázku od švýcarské společnosti Hitachi Zosen Inova AG na dodávku zařízení pro největší spalovnu odpadů v Turecku a Evropě. Projekt Istanbul WtE (waste-to-energy) pomůže zužitkovat přibližně milion tun odpadu ročně. 

Spalovnu bude provozovat dceřiná společnost města Istanbul İSTAÇ a to v blízkosti nově vznikajícího istanbulského letiště, které má ambici stát se po dokončení poslední fáze největším letištěm na světě.         

Turecko je pro Doosan Škoda Power historicky úspěšným teritoriem, a tak je nám velkým potěšením být také součástí takto významného projektu v rámci nově vznikajícího, perspektivního segmentu spaloven v Turecku,“ řekl obchodní manažer firmy pro Turecko Tomáš Bayer.

Plzeňský výrobce do spalovny dodá turbinový ostrov, jehož základem je modulová parní turbína DST-S10 o výkonu 85,8 MW, generátor a další příslušenství. Součástí dodávky bude i kompletní montáž a uvedení zařízení do provozu. 

Jednotlivé technologické celky budou do Istanbulu dodány již příští rok na podzim, uvedení spalovny do provozu se plánuje na rok 2021. Po dokončení letiště bude turbína z Doosan Škoda Power sloužit i jako kogenerační jednotka, která bude přes nově vzniklé parovody zásobovat nové istanbulské letiště teplem.

Doosan Škoda Power touto zakázkou navázala na úspěšnou spolupráci se společností Hitachi Zosen Inova AG, pro kterou v letošním roce dokončila obdobnou dodávku pro WtE projekt v irském Dublinu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Turbínový ostrov pro největší spalovnu odpadu v Evropě dodá plzeňská Doosan Škoda Power (ilustrační foto)

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (56x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...
Blíží se konference Spalovny (komunálního) odpadu 2012 (34x)
29. března 2012 proběhne v hotelu Clarion Congress (Praha, Freyova 33, Praha 9 – Vysočany) další ročník konference...
Kogenerace s fluidním zplyňováním biomasy a odpadů (34x)
Tento příspěvek v úvodu shrnuje obecné možnosti kogenerace v návaznosti na technologii atmosférického fluidního zplyňová...