Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Společnost MERO zvítězila v soutěži o nejlepší správní orgán

Společnost MERO zvítězila v soutěži o nejlepší správní orgán

Publikováno: 29.10.2013, Aktualizováno: 30.10.2013 07:41
Rubrika: Firemní zpravodajství, Ropa

Odborná porota posuzovala řadu kritérií. Správní orgány nominované na cenu „Best Board" musely kromě minimálně pětiletého působení doložit i dlouhodobě kvalitní výsledky v souvislosti se správou a řízením společnosti, vysokou úroveň Corporate Governance a důraz na dlouhodobý rozvoj. Cenu převzal generální ředitel MERO ČR Jaroslav Pantůček.

Klíčová slova: MERO, ropa, ropovod

Cenu Best Board bereme jako ocenění dlouhodobé práce celé naší společnosti zajišťující efektivní spolehlivé zásobování České republiky ropou. V loňském roce se nám například podařilo po letech jednání získat majetkový podíl na západoevropském ropovodu TAL, což významně posiluje energetickou bezpečnost naší země," řekl Pantůček. Dodal, že cenu si zaslouží všech zhruba 115 zaměstnanců firmy. Vítězem v kategorii nejlepší člen správního orgánu (Best Board Member) se stal předseda představenstva a generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš.

Institut členů správních orgánů (CIoD) vznikl v roce 1998 jako nezávislá nezisková organizace zaměřená na prosazování myšlenek corporate governance, což znamená zdokonalování správy řízení společností v České republice. V současnosti Institut sdružuje na 40 členů představenstev a dozorčích rad nejvýznamnějších českých firem a společností. CIoD organizuje pro členy správních orgánů vzdělávací programy, semináře a konference.
Foto: Ocenění „Best Board" převzal generální ředitel MERO ČR Jaroslav Pantůček (s plaketou v popředí) a cenu „Best Board Member" předseda představenstva a generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš (s plaketou v pozadí). Dále na fotce: (z leva) člen odborné poroty Šimon Mastný, výkonná ředitelka CIoD Monika Zahálková, čestný prezident CIoD Vratislav Kulhánek a prezident CIoD Kamil Čermák.

O společnosti MERO ČR:
MERO ČR, a. s., je jediným přepravcem ropy do České republiky potrubními systémy – ropovody. Je majitelem dvou ropovodů – české části ropovodu Družba a celého ropovodu IKL. Ropovodem Družba se přepravuje ropa z východní Evropy, nejčastěji ruská sirnatá ropa pro zpracování v rafinériích v Litvínově a v Pardubicích. Ropovodem IKL se přepravuje ropa z Německa, kam proudí ropovodem TAL ropa s vyšším obsahem parafínu pro rafinérii v Kralupech, a to nejčastěji z Kaspické oblasti, Blízkého východu a severní Afriky. Do rafinérie v Kralupech se přepravuje i ropa ropovodem Družba vytěžená Moravskými naftovými doly. MERO ČR také skladuje ropu pro Správu státních hmotných rezerv a pro další zákazníky. Největší část skladované ropy je umístěna v obřích nádržích na Centrálním tankovišti v Nelahozevsi poblíž Kralup. Další nádrže má MERO ČR ve své dceřiné společnosti v Německu v bavorském Vohburgu an der Donau, kde začíná ropovod IKL.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (35x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Dodavatel oceli měl dvojí důvod k radosti (35x)
3. června 2011 oslavila společnost MUT Tubes, s.r.o. spolu se svojí dceřinou společností MUT Automotive, s.r.o. páté vý...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (34x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...