Nacházíte se:  Úvod    Údržba    Společnost Asseco Solutions zvýšila za prvních šest měsíců tohoto roku obrat o 5,3 %

Společnost Asseco Solutions zvýšila za prvních šest měsíců tohoto roku obrat o 5,3 %

Publikováno: 12.10.2016
Rubrika: Údržba

Společnost Asseco Solutions, největší producent podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu, eviduje za posledních šest měsíců nárůst v počtu prodaných licencí i tržeb. Společnost dosáhla v porovnání se stejným obdobím roku 2015 nárůstu obratu o 5,3 %. K tomuto trendu přispěly prodeje licencí systémů HELIOS, které zaznamenaly dokonce dvouciferný růst.

Pozitivních výsledků společnost dosáhla zejména díky zvýšené poptávce po softwaru HELIOS Orange, a to o celých 5 %. Softwarových řešení Asseco Solutions v současnosti využívá již více než 14 000 zákazníků, a to zejména z oboru výroby, obchodu a služeb. Do portfolia klientů ovšem patří i subjekty veřejné správy nebo živnostníci a malé firmy, jimž produkty pomáhají při optimalizaci výdajů a celkovém zefektivnění práce.

„Nárůst, kterého jsme za posledních šesti měsíců dosáhli, svědčí o tom, že si firmy uvědomují potřebu optimalizovat podnikové procesy za pomoci kvalitního informačního systému,“ říká Dušan Drechsler, finanční ředitel Asseco Solutions ČR. „Tomu napovídá i rozšíření našeho klientského portfolia o významné společnosti, jakými jsou například Stahlgruber nebo Mountfield,“ dodává Drechsler.

Pro nadcházející období plánuje Asseco Solutions zvýšit obrat zejména díky svému novému produktu SCS – Smart Connected Solutions, který právě představila na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Jde o softwarové řešení umožňující inteligentní servis a prediktivní údržbu strojů počínaje sběrem dat ze zařízení, přes plánování údržby, až po její provádění a dokumentaci s využitím mobilních zařízení. Toto revoluční řešení ve smyslu Průmyslu 4.0 nabízí Asseco Solutions zákazníkům v České republice jako vůbec první.

V současné době má společnost Asseco Solutions v ČR čtyři pobočky a zaměstnává celkem 323 lidí.


O společnosti Asseco Solutions
Asseco Solutions, a.s., je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu, softwarová řešení z jeho produkce jsou však distribuována i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí a nejrůznějších oblastí působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes nástroje pro oblast veřejné správy, až po produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Všechny produkty jsou navíc doplněny širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny ASSECO Group fungující po celé Evropě prostřednictvím svých regionálních holdingů.

Bližší informace lze nalézt na www.AssecoSolutions.com.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s.Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s. (37x)
Příspěvek uvádí zkušenosti a výsledky provozních experimentů z aplikovaných opatření snižující vliv abraze a eroze ve vy...
Analýza poškodenia skrutkových spojov oceľových konštrukciíAnalýza poškodenia skrutkových spojov oceľových konštrukcií (26x)
Skrutkové spoje hrajú dôležitú úlohu v statickej a dynamickej stabilite oceľových konštrukcií. Pri zisťovaní príčin pošk...
Video o žárovém zinkování (26x)
Na partnerském webu Asociace českých a slovenských zinkoven www.acsz.cz najdete mimo jiné instruktážní video o technolog...