Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    SES znovu v Želiezovciach

SES znovu v Želiezovciach

Publikováno: 28.11.2007, Aktualizováno: 27.4.2009 14:57
Rubrika: Energetické strojírenství

Nové kontrakty dovolili strojárom z Tlmáč obnoviť odstavenú prevádzku. Slovenské energetické strojárne (SES) Tlmače po dvoch rokoch obnovili výrobu v prevádzke v Želiezovciach.

Jej linky, ktoré v minulosti s niekoľkými stovkami zamestnancov fungovali pod hlavičkou dcérskej spoločnosti SES Mont, dalo pred dvoma rokmi odstaviť bývalé vedenie spoločnosti pre nedostatok zákaziek. No situácia sa zmenila a od druhého novembra sa v Želiezovciach znovu vyrába.
Výroba kondenzátorov, tepelných výmenníkov, tlakových nádob a potrubí sa opäť dostala do strategického portfólia produktov SES, o ktoré majú zákazníci záujem. A zaistiť výrobné zdroje patrí medzi priority, prízvukoval pri minulotýždňovom oficiálnom rozbehu výroby Martin Paštika, generálny riaditeľ SES Tlmače.
Toho poveril akcionár, od minulého roku spoločnosť Segfield Investment z konsolidačného poľa finančnej skupiny J&T, úlohou akéhosi reštartu celej kotlárskej firmy. V obchodnej oblasti už úlohu plní, firma sa za ostatné mesiace pochválila novými kontraktmi v rôznych častiach sveta. Popri veľkých kontraktoch pre čilské elektrárenské firmy má aj nový biznis v Nemecku a chystá sa i do najbližšieho okolia. Okrem projektov v Maďarsku a Českej republike to podľa plánov bude aj výroba energetických zariadení „do rodiny“. Skupina J&T si totiž výrobu energie zvolila za jednu zo strategických investičných oblastí.
Nárast výroby dokumentuje aj vývoj tržieb. Tie dosiahli za prvých šesť mesiacov roku 1,8 miliardy korún, takmer o dve tretiny viac než v porovnateľnom období minulého roku. V druhej polovici roka plánuje firma zabrať ešte viac, celoročné tržby sú naprojektované na 5,2 miliardy korún. Už v polroku to potvrdzoval stav zásob materiálu a rozpracovanej výroby, ktorý sa medziročne takmer zdvojnásobil. Spoločnosť ohlásila na tento rok investície do výrobných technológií za 111 miliónov korún, teda väčšinu z celkových 130-miliónových investícií. V Želiezovciach budú SES pokrývať zákaznícky dopyt v dvoch výrobných halách. Terajší počet 66 zamestnancov by sa mal ešte tento rok zvýšiť na osemdesiat ľudí, na budúci rok má stav narásť na dve stovky pracovníkov. Z toho 150 vo výrobe (Zdroj: www.etrend.sk)

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...