Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Sedmi miliony podělila Nadace ČEZ třiatřicet organizací na Vysočině a jižní Moravě

Sedmi miliony podělila Nadace ČEZ třiatřicet organizací na Vysočině a jižní Moravě

Publikováno: 11.12.2012
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Jaderná elektrárna Dukovany - ve čtvrtek 24. května 2012 byly na lodi Horácko slavnostně předány symbolické šeky Nadace ČEZ, tentokrát netradičně při plavbě po Dalešické přehradě. Šeky obdarovaným předal za Nadaci ČEZ Ondřej Šuch.

Klíčová slova: nadace ČEZ

Podpora regionálních projektů Nadace ČEZ ve výši 7,125 miliónů korun byla rozdělena mezi 33 projektů z krajů Vysočina a Jihomoravského (viz podrobná tabulka níže).
Největší měrou bylo tradičně podpořeno sdružení Energoregion 2020 sdružující 128 obcí v 20 km pásmu EDU. Finanční prostředky budou sloužit k další etapě nákupu komunální techniky pro obce. V minulých letech bylo touto cestou podpořeno např. vybavení sborů dobrovolných hasičů, výstavby malých dětských hřišť, zateplení škol v obcích, budování tzv. „oranžových“ tříd vybavených moderní multimediální technikou.
Údržba veřejného prostranství a vůbec veškerého majetku obcí je velmi nákladnou povinností, která je zabezpečována s vysokými nároky na lidskou práci. Právě malá komunální technika pomáhá snižovat časovou náročnost, práci urychluje a ve svém důsledku také zkvalitňuje. S výsledky používání všech těchto strojů se může občan doslova setkávat na každém kroku“, doplňuje k projektu nákupu zahradní techniky Vladimír Měrka, předseda sdružení Energoregion 2020.
Na druhém místě v objemu přidělených financí stojí projekty zabývající se volnočasovými aktivitami dětí a mládeže a to jak samotnou činností, tak výstavbou či vybavením hřišť, opravou budov, ve kterých se tyto činnosti realizují.
Na další příčce v poskytnutí finanční pomoci stojí projekty oprav sakrálních staveb. Tyto dominanty jsou často udržovány místními farnostmi ve spolupráci se samotnými městy a obcemi, které chtějí své „rodinné stříbro“ zachovat dalším generacím.
Více než půlmilionem korun podpořila Nadace ČEZ projekty zasahující sociální sféru a zdravotnictví. Nákup zařízení pro domov seniorů, podpora činností pečovatelské služby, vybavení autistické třídy, to jsou jen příklady projektů, jejichž plný výčet naleznete v přehledu všech projektů níže.
„Děkujeme Nadaci ČEZ za významnou pomoc. Jsem moc ráda, že jsem mohla poznat také další podpořené projekty a osoby, které za těmito projekty stojí. Pomáhat je normální, jen málo kdo to dokáže“, sděluje své pocity Alice Salamonova, ředitelka sdružení DebRA z Brna, které hájí práva osob s nemocí tzv. motýlích křídel.
„Poděkování patří všem, kteří se snaží zpříjemnit život ve svém okolí, připravují projekty, realizují je a násobí darované finanční prostředky svou osobní angažovaností a často bezplatnou prací“, dodává při předávání symbolických šeků Jana Štefánková z oddělení komunikace JE Dukovany.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Programy Nadace ČEZ: Oranžové hřiště, Oranžová učebna, Oranžové schody, Oranžové kolo a Podpora regionů.
Více informací na www.nadacecez.cz.
O dalších projektech podporovaných Skupinou ČEZ se dozvíte na www.facebook.com/pomahame.regionum.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Mateřská škola TřebíčHrotoviceFOR JANE o.s.Horní Kounice - kostelBazilika

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (66x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...