Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Rozšíření portfolia o výrobu potrubního uložení

Rozšíření portfolia o výrobu potrubního uložení

Publikováno: 6.12.2019
Rubrika: Zajímavosti

Český dodavatel průmyslových armatur a potrubí, firma Moravia Systems a.s., přichází na trh s ucelenou nabídkou podpěr a závěsů potrubí vlastní výroby. V příštím roce plánuje rozšíření výrobních kapacit.

Na přelomu roku 2018/2019 zahájila společnost výrobu potrubního uložení ve Vracově na Kyjovsku, kde má moderní výrobní zázemí. Podpěry a závěsy potrubí jsou vyrobeny podle vlastních konstrukčních návrhů, vycházející z dvacetileté zkušenosti s projektováním potrubí a znalosti problematiky spolehlivosti provozů.

Široký výrobní sortiment

„Výrobní sortiment tvoří katalogové komponenty uložení, ze kterých je možné vytvořit sestavu uložení s požadovanou funkcí“, vysvětluje obchodní manažer Ing. Pavel Pávek. „K dispozici je široký výběr podpěr a pevných závěsů z uhlíkových, legovaných nebo korozivzdorných ocelí.“ 

Moravia Systems dodává také pružinové závěsy potrubí s pružinami od firmy Lisega, podpěry pro předizolované potrubí pro rozvody tepla a sestavy potrubních závěsů, konstruované podle individuálních požadavků zákazníka.

Vlastní konstrukční tým

„Máme vlastní profesionální konstrukční tým inženýrů. Součástí jejich práce jsou pevnostní výpočty a analýzy pružnosti potrubních systémů, zpracování výrobní dokumentace potrubí a zpracování návrhů a výkresové dokumentace sestav podpěr a závěsů potrubí“, dodává Ing. Pávek.

Zakázky doma i v zahraničí

Za první rok výroby se společnosti podařilo získat mnoho zajímavých zakázek. Například výrobu a dodávku potrubních podpěr pro vnější rozvody a pružinových závěsů a uložení izomerační jednotky pro rafinerii Basra v Iráku, výrobu potrubního uložení a závěsů strojovny pro rafinerii cukru ETIHAD FOOD INDUSTRIES v Iráku a výrobu potrubního uložení a závěsů pro indonéskou elektrárnu Muara Tawar. Na českém trhu to byla výroba kluzného uložení a pevných bodů pro předizolované potrubí DN500 do Teplárny Přerov nebo závěsy horkovodů vč. ocelových mostních konstrukcí DN800 a DN600 do Teplárny Olomouc.

Díky rostoucí poptávce se akcionáři společnosti rozhodli investovat do výstavby nové výrobní haly, které je plánováno na první polovinu roku 2020.

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Rozšíření portfolia o výrobu potrubního uloženíRozšíření portfolia o výrobu potrubního uložení

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ochranný nátěr pro extrémní podmínkyOchranný nátěr pro extrémní podmínky (347x)
Ochrana životního prostředí již dlouho není tématem pouze ekologických sdružení a občanských spolků, ale stala se celosp...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (58x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...
Rekonstrukce v Dlouhých stráních míří do fináleRekonstrukce v Dlouhých stráních míří do finále (54x)
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách, známá mnohými rekordy, se brzy bude moci pochlubit další technickou ...