Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Pražské veletrhy elektrotechniky nabídnou odbornost i zábavu

Pražské veletrhy elektrotechniky nabídnou odbornost i zábavu

Publikováno: 28.2.2012
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Elektromobility

Druhý ročník mezinárodního veletrhu FOR ELECTRON a jeho souběžných veletrhů FOR ENERGO – 1. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie a FOR AUTOMATION – 1. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky, je za dveřmi. Toto setkání odborníků z oborů elektroniky, elektrotechniky a energetiky se bude konat ve dnech 13. – 16. 3. 2012 v PVA EXPO PRAHA. Společnosti z těchto oborů tak opět představí své novinky a trendy. K pozitivním novinkám patří souběh veletrhů FOR ELECTRON, FOR ENERGO a FOR AUTOMATION s veletrhy FOR INDUSTRY – 11. mezinárodní veletrh strojírenských technologií, a FOR LOGISTIC – 3. mezinárodní veletrh dopravy, logistiky, skladování a manipulace

DOPROVODNÝ PROGRAM
Během celého veletrhu budou probíhat přednášky, konference a semináře na aktuální témata, která jsou připravována ve spolupráci s předními odborníky a významnými organizacemi z jednotlivých oborů.  První den veletrhu se můžete těšit na odborný seminář s moderovanou diskuzí na téma Český elektrotechnický průmysl, který pořádá vydavatelství Sdělovací technika. Seminář se zaměří především na zodpovězení otázek: Jaká je aktuální pozice elektrotechnického a elektronického průmyslu v ČR? Které jsou inovační trendy? Kteří zahraniční investoři jsou v tomto sektoru nejaktivnější?
První den se také uskuteční seminář na téma: Konec vody na střeše. Nové perspektivy, výzvy, ale i úskalí pro fotovoltaické aplikace na střechách domů, pořádané společností DEHN + SÖHNE GmbH + Co. KG. Druhý den si přijdou na své všichni zájemci o e-mobilitu, kdy proběhne workshop E-mobilita v dopravě 2012. Mezi hlavní témata, o kterých se bude mluvit je Lithium – vzduchová baterie, nová technologie pro elektromobilitu a skladování elektřiny, Využitý potenciálu e-mobility, První zkušenosti z projektu Praha elektromobilní a potenciál jeho dalšího rozvoje. Další neméně zajímavé téma v rámci veletrhu bude seminář o Aktuální situaci v OZE v ČR. Konference Off-Grid, ostrovní systémy 2012, která se uskuteční třetí den veletrhu, se pokusí nastínit vývoj tohoto odvětví v několika příštích letech, ukáže možnosti současných technologií a seznámí účastníky s případovými studiemi ostrovních režimů použitých v domácnostech i průmyslových areálech. Kompletní doprovodný program pro jednotlivé dny veletrhu naleznete na www.electroncz.cz nebo zde.

V průběhu veletrhu budou v zadní části haly 1 probíhat prezentace elektromobility společností PRE a E.ON. Od společnosti PRE bude k vidění nejen elektromobil CITROEN C-ZERO, ale návštěvníci budou moci nahlédnout také pod kapotu hybridních vozů Toyota Prius Hybrid a Toytota Prius Plug-in Hybrid. Na stánku budou dále vidět elektroskútr, elektromopedy, elektrokola a nebude chybět ani nabíjecí stanice, tzv. ePoint. Společnost E.ON představí na veletrhu elektro prostředky jako jsou: Smart ed, Elektroskútr E.ON e-max, Elektrokola, Maketu plničky. Na venkovní ploše před Vstupní halou I si bude možné jednotlivé elektromobily také vyzkoušet.

 

NOVINKY VYSTAVOVATELŮ

DCK HOLOUBKOV představí na veletrhu především výrobky z oblasti elektroenergetik (kabelové rozvodné skříně, elektroměrové rozváděče a jejich kombinace s plynoměrovými rozváděči a další druhy přístrojových rozváděčů). Expozice bude umístěna v hale 1, č. stánku 1B20.

Společnost Frankesolar CZ s.r.o. představí vlastní montážní systém TRIC. Budou zde zastoupeny novinky jakými jsou např. WATTrouter pro maximální využití vyrobené el. energie z FVE v rodinném domě nebo ohřívač vody, který je napájen z fotovoltaických panelů. Expozici naleznete v hale 1, č. stánku 1B2.

 Další z novinek, které se představí na letošním veletrhu FOR AUTOMATION je páternosterový systém Kardex Remstar Megamat RS vyvinutý společností KARDEX. Páternosterový systém je ideální pro skladování malých a středních dílů a komponentů konstantní velikosti. Zejména v prostorách, kde výška stropu nepřesáhne 6 metrů je tento systém nedostižný, pokud se jedná o kapacitu rychlost vychystávání. Nový systém Megamat RS, jenž je dnes již k dispozici ve variantě s nosností 350 a 650 kg na polici, má oproti svému předchůdci o 40% nižší spotřebu energie. Společnost Kardex Remstar tedy zachytila trend „zelené logistiky“, který je dnes často diskutovaným tématem. Tuto expozici můžete nalézt v hale 2, na stánku 2C13.

Firma VUMS-POWERPRAG ze svých novinek uvede například miniaturní napájecí zdroje řady ECS60 s výstupním výkonem 60W s vysokou účinností a nedávno uvedené miniaturní zdroje s 2 a 3 výstupy řady ECL s výkony 15W a 30W v různém konstrukčním provedení. Z široké nabídky měničů DC/DC půjde o rozšířenou řadu miniaturních měničů LDU určených k napájení diod LED s výstupním výkonem v rozsahu od 5W do 48W s možností řízení proudu externím trimrem, externím napětím nebo PWM signálem. Stánek společnosti naleznete v hale 2, č. stánku 2C25.

ZAREGISTRUJTE SE A ZÍSKEJTE VSTUPENKU ZA ZVÝHODNĚNÝCH PODMÍNEK. Každý návštěvník, který se zaregistruje na stránkách veletrhů FOR ELECTRON, FOR ENERGO či FOR AUTOMATION, může získat vstupenku za zvýhodněných podmínek.

Více informací naleznete na www.electroncz.cz, www.forenergo.cz, www.forautomation.cz. ABF, a.s., Mimoňská 645, 190 00 Praha 9, tel: +420 225 291 136, e-mail: electron@abf.cz

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (56x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...